Tofu & krkonošské kyselo. Bráchové Giang a Khan Ta prozrazují svá 4 nej jídla.

před 2 lety

63 min

Tofu & krkonošské kyselo. Bráchové Giang a Khan Ta prozrazují svá 4 nej jídla.



Popis epizody

Bratři Giang a Khan Ta mají 3 vietnamské restaurace v Praze: Gao Den, Taro a Dian. V tom, co dělají jsou nejlepší. Proč? Protože v jejich podání  vietnamská kuchyně konečně zvedla hlavu a získala tolik potřebné sebevědomí. Probereme jejich nejoblíbenější jídla z dětství i současnosti, jídlo, kterého snědí nejvíc a poslední jídlo života, kdyby si jej mohli přát. Ale taky recept, jak doma udělat fakt dobré tofu jako mají v Taru. Kdy udělají v Dianu nějakou divočejší degustační večeři s prasečími oušky…, a  jestli budou jejich děti okusovat kosti tak pečlivě jako jejich rodiče a prarodiče, anebo už ne. Před rozhovorem jsem se zařekla, že se vyvaruju otázek, které  by víc nebo míň mířily na to, jak moc jsou Vietnamci a jak moc Češi. Protože jsou tu doma a myslim, že to musí být dost otravný, poslouchat pořád o tom, co nás odlišuje. A je v tom spousta přednastavených klišé. To byste nevěřili, jak to bylo těžké! Jojo, stereotypy jsou zlo!  Zažerou se do hlavy a nechtějí pustit. Tak schválně, jak se mi to nakonec povedlo...?  Partnerem tohoto dílu Potravina je Myone Drink.

Hodnocení epizody

Další epizody