• Facebook
  • Instagram
Logo podcastu: Potraviny

Tofu & krkonošské kyselo. Bráchové Giang a Khan Ta prozrazují svá 4 nej jídla.

10. 12. 2021 | Potraviny

Bratři Giang a Khan Ta mají 3 vietnamské restaurace v Praze: Gao Den, Taro a Dian. V tom, co dělají jsou nejlepší. Proč? Protože v jejich podání vietnamská kuchyně konečně zvedla hlavu a získala tolik potřebné sebevědomí. Probereme jejich nejoblíbenější jídla z dětství i současnosti, jídlo, kterého snědí nejvíc a poslední jídlo života, kdyby si jej mohli přát. Ale taky recept, jak doma udělat fakt dobré tofu jako mají v Taru. Kdy udělají v Dianu nějakou divočejší degustační večeři s prasečími oušky…, a jestli budou jejich děti okusovat kosti tak pečlivě jako jejich rodiče a prarodiče, anebo už ne. Před rozhovorem jsem se zařekla, že se vyvaruju otázek, které by víc nebo míň mířily na to, jak moc jsou Vietnamci a jak moc Češi. Protože jsou tu doma a myslim, že to musí být dost otravný, poslouchat pořád o tom, co nás odlišuje. A je v tom spousta přednastavených klišé. To byste nevěřili, jak to bylo těžké! Jojo, stereotypy jsou zlo! Zažerou se do hlavy a nechtějí pustit. Tak schválně, jak se mi to nakonec povedlo...? Partnerem tohoto dílu Potravina je Myone Drink.

Hodnocení

Moje hodnocení:

Skóre epizody:

--

Ohodnoť epizodu!

Skóre se objeví až epizodu ohodnotí několik uživatelů. Měj chvíli strpení

Podcast

Logo podcastu: Potraviny
Potraviny
Hana Michopulu

Podcast o tom, jak dobře jíst, vařit a žít....

Seznam epizod

  1. Jak se stát lepším houbařem s Lukášem Vránou
    2. 9. 2022 |

    Potraviny

    Profesionální sběrač hub Lukáš Vrána žije v Oregonu a živí se skoro 30 let sběrem hub. Do lesa

  2. Pastevní chov: naděje pro krávy, Zemi i jedlíky masa s Karlem Kalným z farmy Mitrovsky
    5. 8. 2022 |

    Potraviny

    Maso ze zvířat chovaných na pastvě je momentálně enviromentální nadějí planety, protože by mohlo

  3. Jak noví imigranti změnili americkou kuchyni, vypráví Jana Ciglerová, americká zpravodajka Deníku N.
    7. 7. 2022 |

    Potraviny

    Uslyšíte například: - o venezuelské kulinární kultuře, ve které Jana na Floridě žije - proč jsou

  4. Míchačky s Darinou: film Bod varu, na co je ghí a paměti Stanley Tucciho
    19. 3. 2022 |

    Potraviny

    Jmenuje se tahle série podle míchaných nápojů nebo podle oblíbené snídaně, kterou se potom jdeme

  5. Jak na plant based stravu? Uvolnit se!
    14. 2. 2022 |

    Potraviny

    To aspoň tvrdí Honza Lobreis, šéfkuchař vegetariánské Estrelly, který momentálně vaří v

  6. Tofu & krkonošské kyselo. Bráchové Giang a Khan Ta prozrazují svá 4 nej jídla.
    10. 12. 2021 |

    Potraviny

    Bratři Giang a Khan Ta mají 3 vietnamské restaurace v Praze: Gao Den, Taro a Dian. V tom, co dělají

  7. Míchačky s Darinou: jak dělají šéfkuchaři pečené kuře doma?, fungují histabiotika?, a yes or no českému "parmazánu?
    12. 11. 2021 |

    Potraviny

    Míchačky s Darinou je nová série Potravin, kterou připravuji společně s Darinou Sieglovou z časopisu

  8. Hvězda chutí: kyselost s Jančou Jelič
    9. 10. 2021 |

    Potraviny

    Moc to s ní neumíme, přitom kyselá chuť v jídle je něco jako jiskra💥. V tomto díle Potravin vás

  9. Šéfkuchařka Anna Vejvodová: „Dlouho jsem nevěřila, že otvíráme kapří restauraci.“
    17. 9. 2021 |

    Potraviny

    Dnes v ní připravuje kaprovku, kapřenky nebo kapří ceviche a kapra a la tuňák. V táborském Thiru

  10. S1 E26: Fenomén lečo - rehabilitace outsidera našich kuchyní
    29. 8. 2021 |

    Potraviny

    Má potenciál stát se kultovním jídlem. Tak kde to vězí? Pokusíme se leču pomoci spolu s Darinou

Logo epizody: undefined

00:00

00:00