S Kokozou o plýtvání potravinami - jste to co vyhodíte!

před rokem

40 min

S Kokozou o plýtvání potravinami - jste to co vyhodíte!



Popis epizody

Mendelova univerzita se zaměřila na to, jak moc obyvatelé vybraných brněnských sídlišť plýtvají potravinami. A my jsme si Kristýnou Mrkvičkovou z Kokozy zajeli popovídat s vedoucí tohoto projektu Leou Kubíčkovou z Provozně ekonomické fakulty a taky se Stanislavou Voběrkovou o jejich navazujícím projektu. Uvědomují si lidé v domácnostech, kolik toho zbytečně vyhodí? A daří se je vzdělávat, aby neplýtvali tolik? Poslouchejte čtvrtý díl společné minisérie LOOPY s Kokozou! Co se v podcastu dozvíte:1:48 Jaká je produkce gastroodpadu a jaké množství potravin se vyplýtvá?5:42 Co je potravinový odpad a jak se měří?10:23 Jaký vliv měla sezónnost a covid na množství potravinového odpadu?16:03 Je možné ovlivnit spotřebitele v plýtvání?19:37 Jak zefektivnit nakládání s gastroodpadem?26:44 Potravinový odpad v gastroprovozech28:59 Bioodpad na sídlištích31:50 Jak gastroodpad zhygienizovat?36:00 Závěrečné shrnutíPodcast vznikl v rámci projektu O kompostu je slyšet, který byl spolufinancován Ministerstvem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

Hodnocení epizody

Další epizody