Clicky

Stop plýtvání potravinami - od výroby až po náš talíř! — LOOPA Vojty Kovala
  • Facebook
  • Instagram
Logo podcastu: LOOPA Vojty Kovala

Stop plýtvání potravinami - od výroby až po náš talíř!

13. 11. 2022 | LOOPA Vojty Kovala

Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí nebo znehodnotí. Tyto potraviny by přitom dokázaly nasytit zhruba tři miliardy lidí. Touhle smutnou statistikou Organizace pro výživu a zemědělství OSN vás mimochodem na svém webu přivítá organizace Zachraň jídlo. Půlku z těchto ztracených potravin vyhodí domácnosti, skoro třetina pak přijde vniveč při výrobě a zpracování. Je proto logické, že velkou roli v boji proti takovému plýtvání musí hrát velcí producenti potravin - jak snížením dopadu své výroby, tak vzděláváním a ovlivňováním svých koncových zákazníků. Jak k tomu přistupuje nadnárodní společnost Unilever, to jsme probrali s vedoucí externí komunikace společnosti Lucií Kotalovou. Unilever je mimochodem jeden z partnerů letošních Cen SDGs, které pořádala Asociace společenské odpovědnosti. S tou jsme taky připravovali celou tuto sérii LOOPY, společně s CIRA Advisory, poradenskou společností v oblasti udržitelnosti a cirkulární ekonomiky.

Hodnocení

Moje hodnocení:

Skóre epizody:

--

Ohodnoť epizodu!

Skóre se objeví až epizodu ohodnotí několik uživatelů. Měj chvíli strpení

Podcast

Logo podcastu: LOOPA Vojty Kovala
LOOPA Vojty Kovala
Vojta Koval

Udržitelnost pod LOOPOU - aktuálně společně s Kokoza o.p.s. Podcast LOOPA vzniká ve splupráci s CIRA Advisory, poradenskou společností v oblasti udržitelnosti a cirkulární ekonomiky....

Seznam epizod

  1. Cirkulární studio žije! I díky architektonickému studiu Crea-tura
    25. 1. 2023 |

    LOOPA Vojty Kovala

    Karel Goláň a František Novotný si se svým architektonickým studiem Crea-tura dali za cíl vytvářet

  2. CIRAA spustila Cirkulární akademii - proč nemá v názvu ESG?
    10. 1. 2023 |

    LOOPA Vojty Kovala

    CIRA Advisory spustila svou Cirkulární akademii - první expertní vzdělávací centrum svého druhu v

  3. S Kokozou o plýtvání potravinami - jste to co vyhodíte!
    14. 12. 2022 |

    LOOPA Vojty Kovala

    Mendelova univerzita se zaměřila na to, jak moc obyvatelé vybraných brněnských sídlišť plýtvají

  4. S Kokozou o fermentování bioodpadu a japonské metodě bokashi
    7. 12. 2022 |

    LOOPA Vojty Kovala

    Podcast vznikl v rámci projektu O kompostu je slyšet, který byl spolufinancován Ministerstvem

  5. S Kokozou o zeleni ve městech - porazíme klimatickou krizi jen tím, že budeme sázet?
    29. 11. 2022 |

    LOOPA Vojty Kovala

    Platí přímá úměra, že čím víc ve mětsech vysadíme stromů, tím lépe se nám tam bude bydlet? Proč jsou

  6. S Kokozou o bioplastech - jsou řešením proti jednorázovému plastovému nádobí?
    23. 11. 2022 |

    LOOPA Vojty Kovala

    Schválně - měli jste už dneska kafe? Stavili jste se třeba někde v oblíbené kavárně a vzali si kávu

  7. Stop plýtvání potravinami - od výroby až po náš talíř!
    13. 11. 2022 |

    LOOPA Vojty Kovala

    Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí nebo znehodnotí. Tyto potraviny by přitom

  8. Buďte štědří nejen na Giving Tuesday
    7. 11. 2022 |

    LOOPA Vojty Kovala

    Rok se s rokem sešel, další Giving Tuesday se blíží - letos vychází na 29. listopadu - a my se mu

  9. ESG - data, která znamenají udržitelnost
    3. 11. 2022 |

    LOOPA Vojty Kovala

    V dnešním díle LOOPY se ještě jednou vrátíme k říjnovému Global Goals Summitu, který při letošních

  10. Sázení stromů - pomoc přírodě, ne odpustka
    25. 10. 2022 |

    LOOPA Vojty Kovala

    Tento díl LOOPY jsme natáčeli na Mezinárodní den stromů. A jak už jsem říkal, vyrazili jsme s

Logo epizody: undefined

00:00

00:00