• Facebook
  • Instagram
Logo podcastu: Víno od Bodláků

Víno od Bodláků

Filip Bodlák

První český podcast o víně, ve kterém vám Filip a Radek přináší rozhovory s největšími osobnostmi českého a moravského vinařství a dávají si za cíl přiblížit víno široké veřejnosti v jazyce, kterému všichni rozumíme.

Apple Web 

Hodnocení

Moje hodnocení:

Skóre podcastu:

90 %

Seznam epizod

  1. Logo epizody: #08 Metoda míchání na kvasnicích s Jurou Ruibarem
    #08 Metoda míchání na kvasnicích s Jurou Ruibarem
    30. 4. 2020

    Vína Jury Ruibara jsou trochu ve stínu pálavských vín. Přitom cestou na Pálavu okolo Rajhradu projíždíte. Vinice v blízkosti Rajhradu jsou naprosto excelentní pro červená vína. A Jura si s víny hodně hraje. Jedna z jeho oblíbených metod je Sur Lie (míchání na kvasničních kalech). Jura vám odpoví na otázky: 1️⃣Čím vyniká mikroregion Rajhrad, Blučina a Dolní Kounice? 2️⃣Jakým odrůdám se v těchto

  2. Logo epizody: #07 Jak barikový sud ovlivňuje chuť vína se Štěpánem Maňákem
    #07 Jak barikový sud ovlivňuje chuť vína se Štěpánem Maňákem
    13. 3. 2020

    Štěpán Maňák je průkopníkem jižních odrůd na Moravě. Jako první u nás před 20 lety vysadil Merlot. Před 5 lety dokonce zkusil Malbec. Štěpán je také expertem na barikové víno. Rozebrali jsme s ním barikový sud do poslední třísky a vy se tak dozvíte co to barikový sud je, jak dubový sud ovlivňuje chuť vína, rozdíl mezi francouzským a americkým dubem, jaký objem má sud Barrique, co to jsou dřevěné

  3. Logo epizody: #06 JARO OSTROŽOVIČ – 5 důvodů proč je tokajské víno jiné a proč je drahé?
    #06 JARO OSTROŽOVIČ – 5 důvodů proč je tokajské víno jiné a proč je drahé?
    12. 2. 2020

    Naším šestým hostem je Jaro Ostrožovič. Jaro je nejúspěšnější vinař na slovenském Tokaji. Vysvětlil nám důvody proč je tokajské víno ve světě unikátní a doslova nenapodobitelné. Na co vám odpovíme? ❓Rozdíl mezi slovenským a maďarským Tokajem? ❓Jak půda ovlivňuje tokajské víno? ❓Jaké se používají odrůdy a proč? ❓Jak se tokajské víno vyrábí? ❓Co je to putňa? ❓Rozdíl mezi 4, 5 a 6 putňovým tokajem?

  4. Logo epizody: #05 David Chrápek – Proč je nejlepší Ryzlink vlašský na světě z Pálavy?
    #05 David Chrápek – Proč je nejlepší Ryzlink vlašský na světě z Pálavy?
    28. 1. 2020

    David Chrápek je obchodním ředitelem Mikrosvín Mikulov—Vinaře roku 2019. Potenciál podceňované odrůdy vycítil vinařský génius a zakladatel Mikrosu Josef Peřina už v 90. letech. Jako první u nás začal víno vyrábět z přezrálých hroznů a všem ukázal, že má pravdu. Že na Pálavě se rodí nejlepší Ryzlink vlašský na světě. Důvody proč tomu tak je a jaký je v jednotlivých vlašácích rozdíl rozebíráme právě

  5. Logo epizody: #04 František Mádl – Životní příběh 100% vinaře z Velkých Bílovic
    #04 František Mádl – Životní příběh 100% vinaře z Velkých Bílovic
    27. 11. 2019

    Nedávno o sobě František Mádl řekl, že je 100% vinař. Co to znamená? František nám v 16 minutách odvyprávěl jeho životní příběh a během svého povídání postupně přidával jednotlivá procenta. Až se dostal na 100 %. O projektu Víno od Bodláků najdete více na https://vinoodbodlaku.cz/. A na Instagramu zase mluvíme o víně jazykem, kterému rozumíte. A celkově sdílíme náš život s vínem. Sledujte nás!