Zpět

Zábava a inspirace: 10 talk show podcastů, které vás pohltí

Ze světa podcastů

Šárka Möllerová

17. 9. 2024

Objevte svět talk show podcastů, kde se zábava setkává s hlubokými rozhovory. Těchto 10 podcastů vám přinese úžasné příběhy, vtipné momenty a inspirativní pohledy na aktuální témata. Většina z nich se umístila v TOP 10 na Podcastu roku 2024 v kategorii Talk show. Nechte se vtáhnout do fascinujících diskuzí a objevte, co všechno může tahle kategorie podcastů nabídnout.

Host Lucie Výborné

Tuhle podcastovou stálici nemusíme snad ani představovat. Rozhovory Lucie Výborné jsou legendární. Do studia Českého rozhlasu si zve zajímavé osobnosti, které mluví o věcech, jimž rozumějí. Výběr hostů je opravdu pestrý, nás zaujal názor téhle psycholožky: Od narození do chvíle, kdy je naše osobnost vybudovaná. Toto období je rozhodující, míní.

BROCAST

Brocast jsou dlouhé a přátelské rozhovory bez data spotřeby. U ohně a se skleničkou vína. Podcast uvádí bráchové Adam a Tomáš. Určitě zajímavá je epizoda s Markem Prchalem: Jak jsme z Babiše udělali celebritu.

Hype-Cast Podcast

Hype-Cast je podcast, kam si Martin a Stejk zvou zajímavé lidi a celebrity, aby je vyzpovídali o jejich životě nebo si s nima jen kamarádsky popovídali. Zkuste třeba tenhle díl s Kazmou.

U Kulatého stolu

Povídání U Kulatého stolu, ve kterém se vždy sejdou Martin Klesnil, Patrik Fiala a zajímavý host. Rozhovory jsou dlouhé, někdy zábavné, někdy vážné, ale vždy přináší něco nového! Zkuste díl s Jiřím Mádlem: Vlny chci dostat na Oscary. Komunisté měli být zakázáni.

Čestmír Strakatý

Výjimečné autorské rozhovory, které jdou do hloubky témat i příběhů lidí, kteří by vás měli zajímat. Nedávno autor udělal rozhovor i se samotným prezidentem. V díle s Petrem Pavlem probírali třeba jeho zklamání, podmínku pro pokračování v druhém období a první dámu, obranu Otakara Foltýna a nutnost říkat věci napřímo nebo ukrajinskou ofenzivu a budoucnost.

Proti Proudu

Chcete žít dobrý život? Poslechněte si, jak na to. Dan Tržil zpovídá osobnosti, kteří dosahují vynikajících výsledků ve svých oborech, ale hlavně plnohodnotného života dle vlastních pravidel. Zajímá vás jejich motivace, zvyky, čemu věří a podle čeho se řídí? Nás jo, a tenhle díl to všechno skvěle podtrhuje. Pavel Moric je zpět: JAK ŽÍT PODLE SEBE?

Blízká setkání

Tereza Kostková a Adéla Gondíková vedou rozhovory s hosty, které znáte, anebo které stojí za to poznat. Zajímavý nám přišel díl: Díky příběhům pamětníků si uvědomuju, jak dobře se mám, přiznává spisovatelka Wilková.

EASY CAST Jakuba Kotka

Další podcast má na svědomí moderátor Jakub Kotek. Do něj si zve zajímavé hosty, třeba lovce duchů, který mu řekl: Posedlá žena zvracela hřebíky, entity se projevují zápachem shnilého masa.

DEEP TALKS [CZE]

Petr Ludwig, autor knihy Konec prokrastinace, si do podcastu DEEP TALKS zve hosty, se kterými se baví o tématech jako jsou hodnoty, smysl práce/života a tom, co dělat pro lepší českou společnost... Nás zaujal díl s Anetou Martinek: Organizační p*rno aneb jak si udělat pořádek v životě?

Neurazitelný podcast

Vydejte se na cestu za svým lepším já v doprovodu špiček české vědy a společenského dění. Nám přijde zajímavý díl s Ondřejem Vlčkem. Proč miliardáři nepořádají kurzy jak se stát miliardářem? Dá se zbohatnout sledováním rozhovorů s úspěšnými lidmi?