Zpět

Filmové podcasty pro všechny kritiky i ty, co chtějí nahlédnout do zákulisí filmů

Ze světa podcastů

Šárka Möllerová

23. 7. 2024

Nevíte, jaký film si máte pustit? Co takhle nechat si poradit od podcastů v nichž se o filmech mluví. Nahlédněte do zákulisí filmů a vyslechněte si kritiky těch nejnovějších z nich. Najdete zde podcasty zaměřené na filmové recenze, rozhovory s herci a režiséry, zákulisní zajímavosti nebo dokonce analýzy kultovních snímků a seriálů. Ať už jste milovníky romantických komedií, akčních trháků nebo true crime dokumentů, v tomto článku najdete tipy na podcasty, které vás skvěle zabaví.

Čelisti

60 minut dravého filmového lovu: horké novinky z filmového oceánu, hlavní filmová událost týdne i drobný plankton aktuálního filmového dění. To vše uvízne každý týden v Čelistech. Nás zaujala epizoda s nejlepšími filmy roku 2023.

Hodný, zlý a kritický

Filmový teoretik a terorista Kamil Fila se spolupachatelkou Alenou Julií Novotnou vynášejí na povrch interpretační perly z hlubin audiovize. Ať už se vám nějaký film či seriál líbí, nebo nelíbí, po těchto rozborech si užijete ještě víc. Zaujala nás velice aktuální epizoda Zápisník alkoholičky: Takto pijí bohaté ženy

Totalfilm Podcast

Novinky, rozhovory s filmaři, pohledy do zákulisí, analýzy filmového byznysu. Nejsledovanější trailerový kanál českého YouTube do vašich uší. Za poslechnutí stojí určitě tohle: Štěpán Kozub: Každý si na mě chce sáhnout, můj vrchol přišel moc brzy | Rozhovor o filmu i divadle

MovieZone Podcast

Podcastové verze oblíbených pořadů z MovieZone.cz: Rozjímání nad novými filmy v MZ Live, vzpomínání na klasiky v MZ Live Speciálu, sledování trendů v Encyklopedii akčního filmu, Filmy v síti plné tipů a ještě mnohem, mnohem víc! Zkuste určitě tuhle epizodu Filmy v síti #26: Smrt starých filmů.

Filmový podcast

Podcast jednoho obyčejného filmového fanouška, který rád hodnotí a komentuje vše, co se stane ve světě filmu, byť jen v podobě nápadu. Se svými hosty rozebírá různá filmová témata. Recenze, rozhovory a filmové kvízy. Líbit by se vám mohla tahle epizoda: Marvel, Oscaři, trailery aneb filmový podcast je zpět

Odvážné palce

Odvážné palce vysílá Radio 1 každý lichý čtvrtek od 18:00. Nekompromisní palce NAHORU nebo DOLŮ k filmovým premiérám týdne. Palce: Iva Přivřelová, Jan Škoda, Viktor Palák. Moderuje: Iveta Nebesařová. Zkuste díl s Vojtou Kočárníkem, členem dramaturgického týmu MFF Karlovy Vary, který se podělil o své největší zážitky z Cannes.

Nahrávky ovčí babičky

Váš čtrnáctidenní český podcast, v němž se parta dobrých kamarádů neformálně baví o příbězích - čteme Harryho Pottera a Zaklínače, hodnotíme TV seriály a mnoho dalšího! Doporučujeme začít s epizodou O nás a našem podcastu.

Podcasty o filmovém zákulisí

Expres Star

Podcast o filmu, především o těch, kteří nejsou vidět před kamerou a studiová světla na ně často nesvítí. Zkuste epizodu s Reyem Korantengem o proměně televize za 30 let, silnému partnerství s Lucií Borhyovou i rasismu v Česku.

Rozhovory Jonáše Zbořila

Jonáš Zbořil, šéf kulturní rubriky Seznam Zpráv, se baví s filmaři a filmařkami, hudebnicemi a hudebníky, spisovateli a spisovatelkami a dalšími lidmi, kteří bez kultury nemohou žít. Společně probírají umění, kulturu i popkulturu, vkus, emoce a další věci, které hýbou lidmi, ale ve zprávách se o nich nedočtete. Zaujal nás díl s Mádlem: Ponižujeme elity, vážíme si jen sportovců. Hrdinů přitom máme spoustu.

Jesli nemáte dost, zkusit můžete taky podcasty Geekec a Fukocast nebo pitch.cz , který spojuje české filmové tvůrce.