Zpět

Nejposlouchanější zpravodajské podcasty! Zůstaňte v obraze

Ze světa podcastů

Šárka Möllerová

14. 5. 2024

Podcasty pro ty, kdo nechtějí ztrácet přehled! Jestliže hledáte spolehlivý zdroj aktuálních událostí a zpráv, pak jste tu správně. Tyto podcasty vám přinášejí hluboké analýzy, rozhovory s expertními hosty a přehledy důležitých událostí z celého světa. Známé i neznámé, zpravodajské podcasty často plní přední příčky žebříčků poslechovosti, ale znáte je všechny?

Aktuální informace každý den

Tyhle podcasty vám každý den ráno plní podcastové aplikace. Ideální jsou na cestu do práce nebo při dělání snídaně. S nimi určitě vždycky budete v obraze.

Vinohradská 12

Nestíháte sledovat nové události? Noviny a sociální sítě jsou plné jmen a fotek a vy nevíte proč? Zpravodajský podcast Českého rozhlasu Vinohradská 12 vysvětlí aktuální témata v souvislostech. Každý den přichází Matěj Skalický a jeho tým s novým tématem. které stojí za vaši pozornost. "Spousta lidí mi píše, že s námi vstává, jezdí do školy nebo do práce, usíná. Tráví s námi svůj drahocenný čas a my jsme s nimi strašně rádi,“ říká autor Vinohradské 12 Matěj Skalický, který s podccastem loni slavil jeho nejúspěšnější rok, co se poslechu týče. Dozvíte se třeba o čem je Green Deal nebo o případu Boeing .

5:59

Jedno zásadní téma každý všední den. To nejdůležitější dění v Česku, ve světě, ekonomice, sportu i kultuře optikou Seznam Zpráv. Připravuje podcastový tým Lenky Kabrhelové. Nová epizoda vždy za minutu šest od pondělí do pátku. Určitě teď můžeme doporučit jejich novou sérii Sekty CZ, která vychází vždy v pátek. V druhém díle reportérka Seznam Zpráv Kristina Ciroková popisuje praktiky dánského hnutí, které dřív vystupovalo pod názvem Dům otce a nyní řádí na severu Čech. Zajímavý je taky díl Kauza Slopné: proč se protahuje rozhodnutí o obnově?

Studio N

Studio N je zpravodajsko-publicistický podcast, který přináší důležité a původní informace, krátký přehled zpráv i jízlivé poznámky k aktuálnímu dění. Moderuje Filip Titlbach a Vítek Svoboda. Doporučujeme poslední díl Proč Eurovize nebude nikdy apolitická soutěž nebo tenhle Česko snad už nebude kastrovat trans lidi.

Kdybychom měli doporučit jeden ze zahraničních podcastů, byl by to určitě ten od BBC:BBC Global News.

Týdenní zpravodajství a publicistika

Podcasty HN

Bohatá na podcasty je redakce Hospodářských novin. V nich probírají informace, které hýbou trhy i politikou. Jestli se chcete dozvědět každý den, co se nového stalo v byznyse, tak si určitě pusťte Ranní brífink Jana Beránka. Myslíte si, že to skutečně důležité se děje v Praze a vůbec v Česku? Chyba! I pro nás Čechy má mnohem větší význam dění v Evropě. A navíc to rozhodně není nuda, jak vám v podcastu Bruselský diktát řeknou Ondřej Houska a Michal Půr. Tenhle podcast si poslechněte, pokud chcete vyložit kontext dění kolem vás od skutečných insiderů. Hospodářské noviny nabízejí i další podcasty jako je Generační konflikt nebo občasné debaty s odborníky.

DVTV

První nezávislá internetová televize. Nejedná se o průřez všemi zprávami dne, ale o rozhovory, analýzy, komentáře, reportáže. Daniela Drtinová a Martin Veselovský se svými hosty komentují a analyzují aktuální dění. Vychází denně.

Týdeník Respekt

Také podcast plný aktuálních témat, který se jimi zabývá víc do hloubky. Přináší výtah týdeníku toho nejzajímavějšího, co se uplynulý týden událo nebo třeba Hovory s mámou či seriál Nebezpečí.

Podcasty televizí nebo rádií

Radiožurnál

Další podcast zpravodajské redakce, tentokrát veřejnoprávního vysílání. Vše důležité, co se na Radiožurnálu šustne. Nejdůležitější zprávy dne nebo pořady jako Destinace Brusel, host Radiožurnálu, Dvacet minut Radiožurnálu nebo magazín Experiment.

Zpravodajské podcasty ČT24

Všechny pořady čt24 od veřejnoprávní České televize. Každý den přináší Události v audioverzi nebo pořady jako 90' a Interview ČT24

CNN Prima NEWS

Podcast zpravodajské stanice CNN Prima News. Rozhovory, aktuální témata, zpravodajství. Současné dění přehledně, přesně, objektivně. Pořady jako Interview nebo Co na to vaše peněženka.

Za zmínku určitě stojí i podcasty Dobrovský a Šídlo, Kecy a Politika, Vlevo dole nebo Ptám se já, ty se ale spíš víc soustředí na politiku a o té až příště.

**Který z těch zpravodajských máte nejradši vy? Chybí vám tady nějaký? ** Napište nám na info@ceskepodcasty.cz