Zpět

Objevte svět AI: Nejlepší epizody a podcasty o umělé inteligenci

Ze světa podcastů

Šárka Möllerová

10. 9. 2024

Chcete se ponořit do fascinujícího světa umělé inteligence (AI)? Podívejte se na náš výběr nejlepších podcastových epizod a sérií, které vám otevřou nové obzory v oblasti AI. Od rozhovorů s předními odborníky po praktické aplikace, etická dilemata až k právnímu vymezení. Tyhle epizody vám přinesou aktuální a inspirativní pohledy na to, jak umělá inteligence mění náš svět.

Vygenerováno AI

Podcast Vygenerováno AI vás s moderátorkou TerAI provede světem umělé inteligence. Odhaluje mýty, reálné aplikace a vliv AI na každodenní život. Tenhle podcast je ideální pro nadšence i skeptiky. Za poslech stojí díl Mýty a fakta o umělé inteligenci.

Kolem stolu - umělá inteligence

V téhle podcastové sérii se autoři zaměřují na umělou inteligenci způsobem, který vás pobaví a zároveň vzdělá. Skupina laiků si do každé epizody zve odborníky z různých oborů—od školství po kulturu—kteří vám ukazují, jak AI ovlivňuje jejich práci i každodenní život. Vtipné a přístupné rozhovory vám pomohou pochopit, co všechno umělá inteligence může nabídnout a jak se s ní snadno vyrovnat. Připravte se na zajímavé diskuse a nové pohledy na svět AI! Nás zaujala epizoda Umělá Inteligence ve vzdělávání dětí.

Hloupější to nebude

Tenhle podcast vás provede dynamickým a rychle se rozvíjejícím světem umělé inteligence. V rozhovorech se autoři zabývají širokým spektrem témat, včetně nejnovějších průlomů ve výzkumu AI, etických a společenských dopadů této technologie, praktických aplikací v různých odvětvích a vizí pro budoucnost. Ať už se zajímáte o to, jak AI transformuje váš obor, jak se připravit na budoucnost práce v éře AI nebo jak tato technologie ovlivňuje společnost jako celek, tenhle podcast odpoví na většinu vašich otázek. Za nás byste neměli vynechat epizodu AI není všemocné, je to nástroj.

AI:CAST

Podcastová serie o právní regulaci umělé inteligence. V květnu 2024 bylo schváleno nové nařízení o umělé inteligenci - tzv. AI ACT. Tato podcastová serie nové nařízení diskutuje a vysvětluje ve spolupráci s Úřadem vlády ČR. Celá tahle série nám přijde velice důležitá a aktální. Doporučujeme epizodu AI Act: Jak ovlivní ChatGPT? A co deep fakes a nové povinnosti označování obsahu? A jaká pravidla budou platit pro použití AI chatbotů?

Beyond AI podcast

Tenhle podcast je v angličtině, ale určitě stojí za to. WIRED Czech Republic & Slovakia a startup DNAi spustili podcast, který spojuje největší experty v oblasti umělé inteligence po celém světě. Cílem je přinést hlubší vhled a inspirovat lidi k diskusi a vzdělávání v oblastech, které začínají formovat naši budoucnost. Moc se nám líbí epizoda o budoucnosti práce.

Epizody

Mozek byl překonán. Umělá inteligence nastavuje zrcadlo a my nevíme, co je za ním

Umělá inteligence děsí možností, že se povznese nad člověka. „Ve skutečnosti to je logika, kterou jsme sami uplatnili na svět, logika evoluce. To my jsme vymysleli tenhle příběh,“ říká filozofka Dita Malečková v podcastu Mysli a žij! Do jaké míry je AI předvídatelná, v čem se její inteligence liší od té lidské a jak je na tom s filozofováním?

Etika strojů a umělé inteligence - Noc vědců

Tahle epizoda je sice stará už 4 roky, ale pořád v ní jsou zajímavé informace o AI. Potřebujeme etiku pro umělou inteligenci? Budou se někdy algoritmy pokročilé AI rozhodovat eticky autonomně? A kam se bude AI asi dále vyvíjet? To všechno na přednášce z Noci vědců.

Speciál o umělé inteligenci s Davidem Grudlem: Falešná videa, rozpoznávání reality, Chat GPT a halucinace AI

David Grudl je programátor a popularizátor umělé inteligence. S Davidem moderátoři podcastu U kulatého stolu probrali falešná videa vytvořená AI, google překladač vs. DeppL, zimu umělé inteligence, problém s počtem prstů na vytvořených fotografií, politickou korektnost modelů či halucinace AI.

Petr Ludwig - Jak umělá inteligence změní trh práce a jak toho využít?

Jak nástroje umělé inteligence integrovat do svého každodenního života? Jak využít AI k automatizaci repetitivních činností tak, abychom měli více času na práci s největší přidanou hodnotou? A jak může ChatGPT a podobné nástroje pomoci s naším vzděláváním, lepším rozhodováním a kreativním řešením problémů? Tohle všechno vám odpoví epizoda podcastu DEEP TALKS.

Vezme nám umělá inteligence práci? Tomáš Mikolov & Jan Romportl (AI SPECIÁL)

Speciál podcastu Proti Proudu na téma AI. Je to jen krátký trend nebo nám vezme za pár let práci? Je to jen chytrá kalkulačka nebo myslí stejně jako lidé? Jak ChatGPT vlastně funguje? V jakých oblastech bude rozvoj AI nejrychlejší? A proč dělá chyby?