Zpět

Jak jednou provždy vyřešit problém s vybavením podcastového studia?

Pro tvůrce

Šárka Möllerová

4. 6. 2024

Každému je jasné, že bez pořádného mikrofonu se profesionální podcaster neobejde. Ale věděli jste, že záleží i na dalších věcech, jako jsou motorické stoly, stojany, držáky, světla a klíčovací pozadí? Ty vám totiž pomohou vytvořit dokonalé záznamy bez zbytečného stresu a vrzání. A jestli má váš podcast video tím lépe, protože na něm vypadají opravdu profesionálně. Když investujete do těchto věci, můžete se líp soustředit na to, co je opravdu důležité - na obsah vašeho podcastu.

Světla, multifunkční stoly, držáky, stojany… Na podcastovém vybavení záleží! Začínáte s podcastem? Už nějaký máte a chcete ho jen zprofesionalizovat? Víte, že správné vybavení může udělat obrovský rozdíl ve vašem podcastovém výkonu? A to nemluvíme jen o kvalitě zvuku, jsou i další věci, díky kterým ho posunete na vyšší úroveň.

Zkuste českou značku FOMEI

Velká část českých podcasterů, fotografů a streamerů používá produkty od značky FOMEI, která má na trhu dlouholetou tradici. A proč právě FOMEI? Protože je manipulace s jejich produkty opravdu jednoduchá, jsou nastavitelné a přizpůsobivé. Navíc na sebe nijak neupozorňují a spíše doplňují váš podcast.

Ve FOMEI s oblibou vždy říkají: „Nikdy nepřestávejte tvořit, jsme s Vámi.“ A nejedná se o prázdná slova, tahle firma vám totiž dokáže vyměnit jednotlivé díly nebo poradit. “Zákazník je náš partner a prodejem zboží to u nás nekončí, ale naopak začíná dlouholetá spolupráce. Zákazník nám může, vždy když potřebuje zavolat o radu, má v zádech náš servis se skladem náhradních dílů, prodlouženou záruku zdarma pro všechny zákazníky a opravitelnost výrobků až 10 let. Jsme běžci na dlouhá tratě a baví nás to", říká produktový manažer studia René Tomaides.

DSC_5649.jpg

Multifunkční stůl, na kterém drží vše jak přibité

Jestli chcete investovat jen do jedné věci, pak určitě nešlápnete vedle s jejich multifunkčním stolem. Motorový stůl můžete sehnat v základním setu s příslušenstvím pro streamování a videokonference. Stůl je připraven na další krok rozšíření o stojany, světla, monitor a mikrofon. Je jen na vás, jak stůl upravíte a k čemu všemu ho budete využívat. U stolu jde navíc změnit jednoduše jeho výška, což vám pomůže vytvořit variabilní pracovní prostředí, které si můžete přizpůsobovat podle vaší nálady a nápadů.

Díky kolejnicím vám už nic důležitého ze stolu nespadne. Výhodou je kreativní kolejový systém, který vytvoří na vašem stole řád a vše co potřebujete při natáčení budete mít po ruce. V kolejích se dá všemi držáky a stojany pohybovat pro zajištění maximálního pohodlí. Celý Set Up jde rychle a bezpečně měnit a vy tak můžete nahrávat podcast a za 5 minut už točit video nebo být připojeni na online konferenci. A vždycky u toho budete vypadat jako profesionál. Stoly jsou v čistě černém, dřevěném nebo bílém provedení.

DSC_5662.jpg

Světla, která vás budou bavit

Jestli nahráváte video podcast, určitě nezapomeňte na světla. Co by to bylo za podcastové studio bez pořádných světel? Osvětlovací technika LED světel FOMEI je vyzkoušena profesionály. Světlo podtrhuje atmosféru vašeho rozhovoru nebo vyprávění a je to zásadní prvek celého streamovacího studia. I známý tvůrce podcastů Dan Tržil je ve svém studiu používal. “Mám super zkušenost se světly Fomei a jsem rád, že se nyní pouštějí i více do vybavení pro podcastery a streaming. V ceskepodcasty.cz máme rádi nejen podcasty z česka, ale také firmy, které tvorbu usnadňují." Manipulace s nimi je jednoduchá a díky spektrum barev vás nikdy neomrzí. Nejmodernější vychytávkou jsou kovová světla LED RGB 60D, která mají vše co jen kreativní tvůrce potřebuje. Všechny barvy, scénické filmové efekty a nově i PIXEL efekt. Ovládací aplikace v češtině pro iOs a Android Vás bude bavit. Jako extra bonus na spolehlivost světel máte tříletou záruku.

Jestli chcete opravdu vaše studio posunout na vyšší level, pořiďte si také pořádné pozadí. Panoramatické klíčovací foto/video pozadí je vhodné pro všechny druhy projektů od natáčení, streamování, až po fotografii. S fotopozadím se snadno pracuje a není těžké na přenášení ani na složení.

Vybavení pro podcasty může mít vliv na úspěch vašeho podcastu, zejména jestli u něho točíte video. Investice do kvalitního mikrofonu, software pro úpravu zvuku a nahrávacího prostředí vám přijde jako samozřejmá věc, ale může se vyplatit zainvestovat do dalších věcí. Tohle všechno vám pomůže vytvořit obsah, který vaši posluchači budou milovat. Nezapomeňte také na osobní preference a experimentování, abyste našli to správné vybavení pro váš jedinečný podcastový styl. A experimenty s těmito stoly jsou jejich velkou předností.