11. 3. 2023 | Potraviny
⚫️ Ramenová vlna se rozlila světem, i když k nám zatím spíš jako šplouchání. Jirka Mareček je do ramenu úplně ponořený a je proto asi ten nejpovolanější, kdo nás v něm může naučit plavat. Tonkotsu, paytan, tantanmen? Emulzifikovaný, nebo čirý? Jak na domácí provedení a kam na ten nejlepší do restaurace? Poslechněte si náš rozhovor a pro další inspiraci sledujte Jirku na IG pod nickem @ra_ram3n. ⚫️ Blog Zkvašeno drží před Velikonoci synbiotický půst (hodně vlákniny a kvašeného, to se dalo čekat😊) - dozvíte se, jak a kde se můžete přidat. ⚫️ Naučme se spolu mistrovskou omeletu a nejlepší krémová vejce. Šéfkuchař František Skopec pracoval v pražské snídaňové instituci Café Savoy, vajec se tu nasmažil doslova tuny a dá nám z této životní dovednosti malou lekci. Je to pěkně dopodrobna, ale věřte - bude se vám hodit. Partnerem tohoto dílu podcastu Potraviny je e-shop www.lidizbaru.cz. Díky!
--
Ohodnoť epizodu!
Skóre se objeví až epizodu ohodnotí několik uživatelů. Měj chvíli strpeníPodcast o tom, jak dobře jíst, vařit a žít....
Potraviny
⚫️ Ramenová vlna se rozlila světem, i když k nám zatím spíš jako šplouchání. Jirka Mareček je do
Potraviny
⚫️ Životopis Anthony Bourdaina vyšel ve Slovartu a my si řekneme, proč ho číst. ⚫️ Klecové chovy
Potraviny
Sláva Grigoryk je už pár let neodmyslitelnou oporou tvůrčího týmu Ambiente, poslední rok v
Potraviny
- Co ukázal seriál Chef’s Table Pizza na Netfllixu - ochutnáváme detroitskou pizzu ze Žižkova - máme
Potraviny
Nemáme romská bistra, romské knížky o vaření ani romské šéfkuchaře. Přitom romská kuchyně má svůj
Potraviny
Profesionální sběrač hub Lukáš Vrána žije v Oregonu a živí se skoro 30 let sběrem hub. Do lesa
Potraviny
Maso ze zvířat chovaných na pastvě je momentálně enviromentální nadějí planety, protože by mohlo
Potraviny
Uslyšíte například: - o venezuelské kulinární kultuře, ve které Jana na Floridě žije - proč jsou
Potraviny
Jmenuje se tahle série podle míchaných nápojů nebo podle oblíbené snídaně, kterou se potom jdeme
Potraviny
To aspoň tvrdí Honza Lobreis, šéfkuchař vegetariánské Estrelly, který momentálně vaří v
00:00
00:00