S1 E22: Skromné jídlo s Jirkou Hrachovým, šéfkuchařem restaurace Výčep

S1 E22: Skromné jídlo s Jirkou Hrachovým, šéfkuchařem restaurace Výčep

před 4 lety

63 min


Šéfkuchař Jirka Hrachový pochází z Valašska. A i když je to tradičně chudý region, má svůj půvab v samovýrobě potravin, jejich sdílení a velkém sepjetí s přírodou. V novém dílu Potravin Jirka vysvětlí, jak se mu povedlo tohle všechno přenést do Výčepu a proč je Valašsko pro českou gastronomii tak slibné. V rámci Skromné výzvy nám poví, jak pracuje s tradiční valašskou surovinou pohankou, podělí se o recept na pohankové rizoto se zeleninou a zavzpomíná na svůj skromný jídelníček z dob, kdy měl do kapsy zatraceně hluboko. Poznámka pod čarou: Dlouho jsem si lámala hlavu, co je to ten Výčep vlastně za disciplínu. Po našem rozhovoru už to vím. Když šéfkuchař obdivuje Björna Frantzéna a dělá pivní hospodu, dopadne to Výčepem:).

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty