• Facebook
  • Instagram
Logo podcastu: Potraviny

S1 E21: Skromné jídlo s Hugo Hromasem

18. 4. 2021 | Potraviny

Skromné jídlo (@skromne.jidlo) je instagramová kuchařka, která vznikla na přání Klubu samoživitelů. Má jim pomoci s těžkým úkolem vařit za málo peněz dobře a výživně. Na účet přispívají profesionálové z českého gastra i sami samoživitelé. Jedním z podporovatelů je i Hugo Hromas alias Nomadis, provozovatel ohňového cateringu a autor kuchařek (Oheň a dým, Sedm způsobů). Navštívila jsem Huga v jeho obydlí kousek od Zbirohu, v útulném koutě západních Čech. Skromné podmínky jsou jeho rozhodnou volbou. V našem rozhovoru odkrývá principy svojí promyšlené kuchařské ekonomiky. Dozvíte se od něj, jak efektivně vybalancovat náklady za jídlo, jak udělat španělské „recyklační“ jídlo croqettas, ale taky že skromná kuchyně není o receptech, jako spíš o odvaze přepsat zažité představy, co je v kuchyni podstatné a co nadbytečné. Ale taky třeba jak naučit děti jíst to, co dostanou. Pojďte se na jídlo kouknout Hugovýma očima. Jsem si jistá, že už se na svůj nákupní košík nepodíváte stejně jako dřív.

Hodnocení

Moje hodnocení:

Skóre epizody:

100 %

Podcast

Logo podcastu: Potraviny
Potraviny
Hana Michopulu

Potraviny je podcast Hanky Michopulu o všem, co jsme o jídle zapomněli, ale můžeme se znovu naučit. Zároveň vás Potraviny chtějí i bavit. Pokud rádi jíte, vaříte nebo se třeba jen zajímáte o jídlo, v ...

Seznam epizod

  1. S1 E27: Šéfkuchařka Anna Vejvodová: „Dlouho jsem nevěřila, že otvíráme kapří restauraci.“
    17. 9. 2021 |

    Potraviny

    Dnes v ní připravuje kaprovku, kapřenky nebo kapří ceviche a kapra a la tuňák. V táborském Thiru

  2. S1 E26: Fenomén lečo - rehabilitace outsidera našich kuchyní
    29. 8. 2021 |

    Potraviny

    Má potenciál stát se kultovním jídlem. Tak kde to vězí? Pokusíme se leču pomoci spolu s Darinou

  3. S1 E25: Gastro devadesátky
    13. 8. 2021 |

    Potraviny

    Proč bylo pojídání hovězího tataráku tajné? Z jakého důvodu se tak rozmohl kuřecí plátek s broskví?

  4. S1 E24: Jak se naučit cukrařině? Třeba v Cordon Bleu...
    6. 8. 2021 |

    Potraviny

    Jste blázni do pečení a sníte o tom, že byste svou vášeň [...] si rozhovor s dívkou, která to

  5. S1 E23: Co znamená objev starořímského fastfoodu?
    7. 7. 2021 |

    Potraviny

    Poslední archeologické nálezy odhalily, že rychlé stravování tu bylo dávno před námi a vypadalo

  6. S1 E22: Skromné jídlo s Jirkou Hrachovým, šéfkuchařem restaurace Výčep
    9. 5. 2021 |

    Potraviny

    Šéfkuchař Jirka Hrachový pochází z Valašska. A i když je to tradičně chudý region, má svůj půvab v

  7. S1 E21: Skromné jídlo s Hugo Hromasem
    18. 4. 2021 |

    Potraviny

    Skromné jídlo (@skromne.jidlo) je instagramová kuchařka, která vznikla na přání Klubu samoživitelů.

  8. S1 E20: Anna Hudská a její komunitní chov slepic
    12. 2. 2021 |

    Potraviny

    Chcete chovat slepice, ale nemáte zahradu ani dostatek času? Zkuste se spojit se sousedy a založte

  9. S1 E19: Šéfkuchař na ucho: Pavel Býček a jeho omáčková masterclass
    13. 1. 2021 |

    Potraviny

    Ne řízek. Ne vepřo knedlo. Ale české omáčky jsou dost možná naším nejautentičtějším pokrmem. Bublají

  10. S1: E 18 Šéfkuchař na ucho: 1 pečeně nebo 10 jídel z husy?
    4. 11. 2020 |

    Potraviny

    Husu můžeme buď upéct vcelku (a připravit se na to, že část tak nutně skončí suchá), anebo

Logo epizody: undefined

00:00

00:00