#40 Adam Dostál: Cesta udržitelnosti – hmyz jako potravina budoucnosti a vášeň v podnikání

před 2 lety

73 min

#40 Adam Dostál: Cesta udržitelnosti – hmyz jako potravina budoucnosti a vášeň v podnikání



Popis epizody

Adam Dostál je zakladatelem společnosti GRIG, která se zabývá výrobou potravin z jedlého hmyzu. Na to, kolik mu je let, je minimálně v byznysových měřítkách hodně úspěšný – a energie a vášně do podnikání i života celkově má víc než dost. Povídáme si o tom, jaké byly jeho podnikatelské začátky, co by poradil těm, kteří s podnikáním začínají, a jak rozpracoval přes 300 podnikatelských nápadů. Ptám se ho ale i na to, jaké výzvy ho potkaly v posledních letech a čím se můžou inspirovat lidi, kteří už podnikají delší dobu. Bavíme se o tom, jak se dostal k práci s hmyzem (a jak dopadla kobylka na letním táboře), jestli je hmyz potravinou budoucnosti a jaké jsou benefity cvrččího proteinu. Zajímá mě i „humánnost“ hmyzího průmyslu. A protože úspěch v podnikání (ale i v jakékoliv jiné kariéře) z velké části stojí na tom, jak se my sami každý den cítíme, nedalo mi to a ptal jsem se i na témata jako jsou: práce s energií, se stresem a s pozorností, denní rituály, produktivita, důležitost toho, kým jsme obklopeni, posouvání svých hranic, a další oblasti osobního rozvoje. Odkazy grig.cz (využijte kupon „svojicestou“ pro získání 15% slevy na celý sortiment) snakk.cz Projekt Larvaa

Hodnocení epizody

Další epizody