Popis epizody
Profesionální sběrač hub Lukáš Vrána žije v Oregonu a živí se skoro 30 let sběrem hub. Do lesa nechodí „na houby“ jako většina z nás, kteří jdeme procházkou na náhodu, ale jde tam „pro houby“. Jak se to dělá? Jak poznat kdy a kde rostou? Dá se to naučit a Lukáš Vrána nám poradí, jak se zdokonalit. V našem rozhovoru mi řekl třeba: proč, když najde houbu, zvedne hlavu a podívá se do koruny stromů jak se člověk může znovu stát součástí lesa co to je datové houbaření že největším přítelem houbaře není košík a nůž, ale srážková mapa jestli fáze měsíce mají vliv na růst hub k čemu houbař potřebuje atlas stromů jak se ve svém oboru vypracoval a proč se specializuje na houbu matsutake Taky nemůžu zapomenout na Lukášovu větu, že chce žít život „jednoduchý, ale těžký, protože to vám o něm řekne mnohem víc“. Sběr hub si ale poslechem tohoto rozhovoru naopak zjednodušíte. V tomto díle si rozšíříte obzory o houbaření a stanete se pokročilejšími houbaři... PS: Omluvte sníženou kvalitu zvuku, od příště jsme zase ve studiu. *️⃣ Partnerem tohoto dílu Potravin je pražírna Doubleshot a jejich kapslová káva, kterou si můžete připravit v jedinečném kávovaru Morning.
Hodnocení epizody
Další epizody
Odkazy
Web podcastupotraviny.libsyn.com
https://ceskepodcasty.cz/epizoda/44762
Obecné
Ochrana soukromí