Míchačky s Darinou: jak dělají šéfkuchaři pečené kuře doma?, fungují histabiotika?, a yes or no českému "parmazánu?

Míchačky s Darinou: jak dělají šéfkuchaři pečené kuře doma?, fungují histabiotika?, a yes or no českému "parmazánu?

před 4 lety

56 min


Míchačky s Darinou je nová série Potravin, kterou připravuji společně s Darinou Sieglovou z časopisu Apetit. To nejdůležitější, co jsme gastromicky zažily, zjistily a objevily v poslední době.  Ať si nemusíte  poznamenávat…tak tady je recept na chefy pečené kuře, který po doposlechnutí budete rozhodně chtít zkusit. Pečené kuře podle Toma Aikense    Nálev: 3 litry vody, 300g soli, 150g cukru  12 hodin v nálevu, 4-6 hodin necháme osychat v pokojové teplotě, 45 minut na 140°C, půl hodiny necháme stát, vykrojíme prsa,  stehna pečeme 20-25 minut na 240°C, prsa jen 5 minut na 240°C. Necháme 20 minut odpočívat. Jíme:). Chválíme podcast Potraviny a Toma.    (Do nálevu podle Toma můžete i nemusíte přidat: čerstvý bobkolist, citronovou kůru, podrcený pepř, česnek - a povařit. Před vložením kuřete nechejte zcela zchladnout.)

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty