Popis epizody
Denisa Šimlová neboli taky Divoženka v kuchyni je královna kvašení a vášnivá sběračka jedlých darů přírody. Své zkušenosti pravidelně předává tisícům lidí na sítích i v rámci svých kurzů a teď je přiblížila v našem rozhovoru — o tom, jak sbírat, fermentovat a využívat v kuchyni vše jedlé, co okolo nás roste. Ale taky o její cestě z Prahy na Kokořínsko, o přibližování se k soběstačnosti nebo překonání strachu z přísných hygienických podmínek fermentace.
V první části rozhovoru probíráme:
(2:30) - Studium a cesta k oboru
(6:06) - Společné nakupování
(14:41) - Co se dá v Praze sbírat
(16:19) - Inspirace na recepty
(19:26) - Cesta z Prahy na Kokořínsko
(22:48) - Posun ve sbírání a fermentaci
(31:21) - Funkční houby v kuchyni
(35:37) - Tipy na jaro/léto
Druhou část rozhovoru společně s infografikou pro podporovatele podcastu najdete na https://www.pickey.cz/margit
Hodnocení epizody
Další epizody
Odkazy
Web podcastupodcasters.spotify.com
https://ceskepodcasty.cz/epizoda/208468