#024 O fermentování, bylinkách a houbách s Divoženkou v kuchyni Denisou Šimlovou

před rokem

56 min

#024 O fermentování, bylinkách a houbách s Divoženkou v kuchyni Denisou Šimlovou



Popis epizody

Denisa Šimlová neboli taky Divoženka v kuchyni je královna kvašení a vášnivá sběračka jedlých darů přírody. Své zkušenosti pravidelně předává tisícům lidí na sítích i v rámci svých kurzů a teď je přiblížila v našem rozhovoru — o tom, jak sbírat, fermentovat a využívat v kuchyni vše jedlé, co okolo nás roste. Ale taky o její cestě z Prahy na Kokořínsko, o přibližování se k soběstačnosti nebo překonání strachu z přísných hygienických podmínek fermentace. V první části rozhovoru probíráme: (2:30) - Studium a cesta k oboru (6:06) - Společné nakupování (14:41) - Co se dá v Praze sbírat (16:19) - Inspirace na recepty (19:26) - Cesta z Prahy na Kokořínsko (22:48) - Posun ve sbírání a fermentaci (31:21) - Funkční houby v kuchyni (35:37) - Tipy na jaro/léto Druhou část rozhovoru společně s infografikou pro podporovatele podcastu najdete na ⁠https://www.pickey.cz/margit⁠

Hodnocení epizody

Další epizody