Popis epizody
Roztroušená skleróza a káva — dvě vzdálená témata jsme spojili v podcastu Terezou Procházkovou Balou, profesionální českou baristkou, mj. držitelkou titulu Barista roku 2010, která v osmnácti dostala diagnózu nepříjemného neurologického onemocnění. A několik následujících let ji pak tato nemoc zatěžovala život. Jak lze roztroušenou sklerózu zvládat pomocí výživy a životního stylu, ale také jak si např. připravit kávu doma a jak vůbec poznat tu kvalitní… To jsou jen některé z oblastí našeho téměř dvouhodinového povídání.
Infografiku a další bonusy najdete na www.pickey.cz/margit
V této epizodě probíráme:
(1:52) - Výběr studia andragogiky a začátky v kavárně
(7:48) - Období třetí kávové vlny
(12:58) - Jak poznat dobrou kavárnu a kávu
(17:09) - Kurzy přípravy kávy a jak na kávu doma
(22:14) - Pražírna Doubleshot, co dělá a nabízí
(27:55) - Bio a fairtrade značení kávy
(31:13) - Káva a zdraví
(36:19) - Robusta a Arabica, v čem je rozdíl
(37:54) - Káva a mléko
(39:04) - Roztroušená skleróza (diagnóza a léčba)
(49:41) - Doporučené stravování a aktivity (co prospělo)
(1:02:12) - Běžný denní jídelníček (hřešení, nápoje, restaurace)
(1:16:05) - Podpora v práci i ze strany partnera
(1:19:22) - Starost o zdraví mimo výživu (silový trénink)
(1:31:13) - Řešení stresu a slabých chvilek
(1:40:57) - Osobní inspirace (lidé, média, knihy, kultura aj.)
(1:44:05) - Doporučení pro lidi s autoimunitním onemocnění / roztroušenou sklerózou
(1:46:48) - Doporučení pro baristy
Hodnocení epizody
Další epizody
Odkazy
Web podcastupodcasters.spotify.com
https://ceskepodcasty.cz/epizoda/208477