Popis epizody
Jak začaly revoluční změny ve stravování Nemocnice Havířov a co brzdí v podobném kroku jiné nemocnice v Česku? Pavlína Vránová, vedoucí stravovacího provozu a nutričních terapeutek ve zmíněné havířovské nemocnici, přiblížila v našem rozhovoru nejen postupný vývoj v přístupu ke stravování, ale také každodenní práci nutričních terapeutek — sama mimochodem výživu pro nutriční terapeuty a pro dětské sestry vyučuje na SZŠ a Vysoké škole PRIGO v Havířově.
Infografiku a další bonusy najdete na www.pickey.cz/margit
V této epizodě probíráme:
(1:56) - Cesta ke studiu výživy
(14:02) - Práce a typický den nutričního terapeuta
(16:54) - Jak začaly revoluční změny v nemocničním stravování
(25:02) - Cena rautové snídaně v nemocnici
(29:36) - Jaké jídlo dnes Nemocnice Havířov nabízí
(45:32) - Co brzdí změny v jiných nemocnicích
(47:13) - Jak probíhá spolupráce v Havířově na vaření a přípravě receptů
(1:05:02) - Příklady obědů a jak probíhá objednávání
(1:07:56) - Jak se změnilo studium výživy v Česku
(1:13:18) - Podávání nápojů a zdravé mlsání pro děti
(1:15:11) - Osobní přístup ke stravování a zdraví (+suplementace)
(1:20:26) - Jedno výživové doporučení pro každého
(1:22:04) - Jedno doporučení pro kolegy nutriční terapeuty
Hodnocení epizody
Další epizody
Odkazy
Web podcastupodcasters.spotify.com
https://ceskepodcasty.cz/epizoda/208482