Porucha imunity, trávení nebo kožní problémy – trpíme podvýživou ze supermarketových potravin

před rokem

44 min

Porucha imunity, trávení nebo kožní problémy – trpíme podvýživou ze supermarketových potravin



Popis epizody

Nadváha, obezita, kardiovaskulární a nádorová onemocnění, zažívací potíže, kožní problémy… Trpíme civilizačními chorobami v důsledku konzumace supermarketových potravin? Lze stravou ovlivnit fungování našeho těla na buněčné úrovni? Je to o genetice nebo o volbě životního stylu? A jaký vliv na to má kvalita toho co jíme? Jak poznat kvalitní mléčné výrobky, je maso zdravé, mám jíst ryby a jaký vliv má původ potravin na jejich kvalitu? Co jsme zvyklí snídat, a proč to nemusí být ideální? Jak se dívat na význam bílkovin ve stravě a jak si správně nastavit jejich příjem? O tom všem jsme si povídali v prvním dílu podcastu O jídle s Jakubem Přibylem.Dotazy nám můžete psát na > ondra@youradio.cz.Omlouváme se kolegům a odborné veřejnosti za několik nepřesností, které v podcastu zazněly, ale věříme, že nám to bude s ohledem na poselství našeho povídání odpuštěno.00:00 Intro00:34 S jakými problémy za tebou klienti nejčastěji chodí?07:44 Výroba potravin10:32 Výroba pečiva 15:23 Výroba mléčných výrobků21:59 Konvenční chov ryb26:03 Co jsme zvyklí snídat32:24 Koncepční změna pohledu na snídani36:51 Důležitost bílkovin ve stravě

Hodnocení epizody

Další epizody