
U dobré čokolády zaměstnáte všechny smysly. Poznáte jí tak, že by měla křupnout, říká Michaela Dohnálková
U dobré čokolády zaměstnáte všechny smysly. Poznáte jí tak, že by měla křupnout, říká Michaela Dohnálková
před 4 lety
18 min
„Čokoláda obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Například flavanoidy, to jsou silné antioxidanty, které zpevňují cévy,“ říká Michaela Dohnálková, která je zakladatelka značky Míšina čokoláda. O výrobě čokolády mluvila Dohnálková ve vysílání Rádia Z, přijala pozvání do pořadu Interview Hany Vítkové. Co jí inspirovalo k tomu začít vyrábět vlastní čokoládu. „Byla to jednoznačně láska k čokoládě. Odjakživa jsem velký čokoholik. V Irsku jsem poprvé ochutnala čokoládu, která byla vyrobená přímo z kakaových bobů. Zůstalo mi to v hlavě jako neskuteční zážitek,“ vzpomíná Dohnálková. Prozradila, co jí na této čokoládě nejvíce překvapilo. Byla to prý především ovocná chuť, která byla dána odrůdou kakaových bobů a způsobem fermentace. Když po mateřské dovolené přemýšlela, co dělat dál, rozhodla se, že si splní sem a začne vyrábět vlastní čokoládu.Každá čokoláda, kterou dnes vyrobí, si prý najde svého zákazníka. Hodně prodávaná je dlouhodobě vysokoprocentní mléčná čokoláda s českými borůvkami. Jejím základem jsou kakaové boby z Madagaskaru. Dohnálková také poradila, jak poznat kvalitní čokoládu ještě před tím, než si jí koupíme. Doporučuje přečíst si složení. Čokoláda by totiž obecně měla obsahovat co nejméně surovin. Na složení většiny čokolád v běžných obchodech je přitom cukr na prvním místě. „S Čokoládou to má málo společného, je to spíše cukrovinka,“ dodává Dohnálková.
Odkazy
Web podcastutalk.youradio.cz
https://ceskepodcasty.cz/epizoda/29404
Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!