Milena Wolfová – sběratelka kuchařek: Moje kuchyně je moje laboratoř

Milena Wolfová – sběratelka kuchařek: Moje kuchyně je moje laboratoř

před 2 lety

16 min


Magdalena Dobromila Rettigová byla alchymistka, tvrdí dnešní host Ponte Reports. Tisícovku knih z pera nejen této kuchařské legendy má ve sbírce paní Milena Wolfová, která svou první kuchařku dostala v deseti letech. Jak se psaly kuchařky a návody pro hospodyňky v 18. století? Jak pracuje chemik v kuchyni? Dozvíte se v dnešním rozhovoru. A navrch přidáme originální recept na jednoduché tatrankové cukroví, které zvládnete i na Štědrý den ráno! Tatrankové cukroví (pracny, rohlíčky, ořechy) 2 hrnky (hrnek = ¼ litru) hladké mouky, ¾ hrnku moučkového cukru, 4 tatranky, 1 kostka ztuženého tuku Tatranky nastrouháme, smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme těsto. Vtlačíme do formiček. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Teplé vyklopíme a obalíme v cukru. Můžeme plnit ořechovou nebo čokoládovou náplní nebo máčet v čokoládě. Tatrankové cukroví je výborné, ale hlavně se dobře vyklápí a formičky není nutné vymazávat. Těsto je velice variabilní, můžeme do něj přidat kakao, instantní kávu, ořechy, mandle nebo rum.rum.

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty