Milena Wolfová – sběratelka kuchařek: Moje kuchyně je moje laboratoř

před rokem

16 min

Milena Wolfová – sběratelka kuchařek: Moje kuchyně je moje laboratoř



Popis epizody

Magdalena Dobromila Rettigová byla alchymistka, tvrdí dnešní host Ponte Reports. Tisícovku knih z pera nejen této kuchařské legendy má ve sbírce paní Milena Wolfová, která svou první kuchařku dostala v deseti letech. Jak se psaly kuchařky a návody pro hospodyňky v 18. století? Jak pracuje chemik v kuchyni? Dozvíte se v dnešním rozhovoru. A navrch přidáme originální recept na jednoduché tatrankové cukroví, které zvládnete i na Štědrý den ráno! Tatrankové cukroví (pracny, rohlíčky, ořechy) 2 hrnky (hrnek = ¼ litru) hladké mouky, ¾ hrnku moučkového cukru, 4 tatranky, 1 kostka ztuženého tuku Tatranky nastrouháme, smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme těsto. Vtlačíme do formiček. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Teplé vyklopíme a obalíme v cukru. Můžeme plnit ořechovou nebo čokoládovou náplní nebo máčet v čokoládě. Tatrankové cukroví je výborné, ale hlavně se dobře vyklápí a formičky není nutné vymazávat. Těsto je velice variabilní, můžeme do něj přidat kakao, instantní kávu, ořechy, mandle nebo rum.rum.

Hodnocení epizody

Další epizody