Zabíjačka a škvarky, sádlo, prejt, lůj, vývar, i kompot ve spižírně

Zabíjačka a škvarky, sádlo, prejt, lůj, vývar, i kompot ve spižírně

před rokem

19 min


Angličtinářka Jana Roupcová probírá s Petrem zabíjačku a dobroty, které k ní patří i nepatří. Dostaneme se až k anglickému vánočnímu cukroví a indiánům. Pig slaughter, pork slaughter and processing plant, rendered lard, larder, greaves, cracklings, pork rinds; boiled, ground and baked meat trimmings; broth, stock, stew, stewed/preserved/bottled fruit, suet, tallow, mincemeat, mince pies, pemmican.

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty