Hejlík: Nejdu do první hospody při zakručení v břiše. Mám rád drzé projekty, jedna lokální položka nedělá lokální kuchyni

Hejlík: Nejdu do první hospody při zakručení v břiše. Mám rád drzé projekty, jedna lokální položka nedělá lokální kuchyni

před rokem

16 min


„Nejudržitelnější je pestrost. Nuda pro mě začíná ve chvíli, když si v restauraci přečtu – vaříme z lokálních a sezónních potravin. Jsem si jistý, že většina z nich to nedělá, jedna taková položka v lístku neznamená, že tak opravdu vaří,“ říká autor projektu Gastromapa Lukáš Hejlík. Rozhovor vznikl v rámci Global Goals Summit 2024, který pořádá Asociace společenské odpovědnosti. „Jsem schopný nejíst do doby, než vím, že půjdu někam, kde mě to opravdu zajímá. Mám rád drzé projekty, které jdou proti proudu. I ke krajovým specialitám jde najít novou cestu a nemusí mě při tom nutně obsluhovat někdo v kroji,“ dodává.

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty