
S3 E2: Uďák: jak chutná jídlo z peletového grilu. Na exkurzi u Matouše Petráně, spolumajtele hamburgerové restaurace Dish.
S3 E2: Uďák: jak chutná jídlo z peletového grilu. Na exkurzi u Matouše Petráně, spolumajtele hamburgerové restaurace Dish.
před 5 lety
62 min
S peletovými grily k nám přichází kultura amerického BBQ. Má cenu si smoker s grilem kupovat? V čem je nedostižný a v čem naopak nikdy nenahradí klasický gril na dřevěné uhlí? Zjistit to jsem jela k Matoušovi na chatu do Posázaví, kde jeden ze dvou grilů má. Než se v něm udělalo maso, probrali jsme fungování uďáku, Matoušovu oblíbenou “reverzní metodu” přípravy steaků, ale taky jeho rodinu, která je po generace gastronomická. A taky budoucnost hamburgerů, které přišly jako móda, ale zůstávají s námi vlastně na stálo. ★ Peletové grily Yoder, Traeger ★ Reverzní medoda přípravy masa ★ Montreálské koření ★ Restaurace Dish v Belgické a Římské v Praze.
Odkazy
Web podcastupotraviny.libsyn.com
https://ceskepodcasty.cz/epizoda/44786
Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!