S1 E12: Šéfkuchař Tom Reisinger: Naučte se sbírat volně rostoucí byliny a vařit s nimi.

S1 E12: Šéfkuchař Tom Reisinger: Naučte se sbírat volně rostoucí byliny a vařit s nimi.

před 5 lety

46 min


Naše příroda je plná rostlin, které se dají snadno přidávat třeba i do jídel, které už doma připravujete. Tomáš vás provede základními druhy, vy si je můžete sami najít a trhat. Byla by škoda znát jen medvědí česnek! Je to čerstvé, je to sezónní, je to lokální, rozmanité a zadarmo. ★ Byliny k jídlu zjara: ptačinec žabinec, kokoška pastuší tobolka, česnek podivný, česnek medvědí, popenec, rozrazil, bršlice husí noha. ★ Sbíráme pro výraznější aroma: mateřídouška, mařinka vonná, šťavel, štovík. ★ ★ Tradiční české byliny: puškvorec (do perníku), lebeda (jako špenát), orobinec (placky), lipnice. ★ Řecké vlito na slaný koláč pita se česky jmenuje amarant neboli laskavec. ★ Tomášův oblíbený vídeňský podnik www.bruder.xyz. ★

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty