S1 E9: Fermentace pro začátečníky i pokročilé - 2.díl s Vláďou Sojkou z Fermentarum.cz

před 4 lety

60 min

S1 E9: Fermentace pro začátečníky i pokročilé - 2.díl s Vláďou Sojkou z Fermentarum.cz



Popis epizody

Fermentace je v současnosti tak důležité téma, že se mu věnujeme v Potravinách už podruhé. Tentokrát s Vláďou Sojkou, který je spoluautorem blogu Zkvašeno a provozuje stránky a e-shop Fermentarum.cz. O tom, jak přistupoval ke vzdělávání, aby se mohl stát fermentačním specialistou říká: "Nestačí si jen myslet, musíte vědět”. I v tomto díle svrhneme pár fermentačních mýtů, protože světla není nikdy dost. Zabrousíme samozřejmě i do praxe.  Dozvíte se hodně o kombuče a miso pastě. Zjistíte, kde a jak nakoupit fermentační kultury a naučíte se připravovat slanou fermentovanou kaši se slaninou a vajíčkem. Dělám jí podle Vládi také a je to vážně snídaně šampiónů a velká dobrota. Tak inspirující poslech!

Hodnocení epizody

Další epizody