AI Act: Jak ovlivní ChatGPT? A co deep fakes a nové povinnosti označování obsahu? A jaká pravidla budou platit pro použití AI chatbotů?

před 17 dny

31 min

AI Act: Jak ovlivní ChatGPT? A co deep fakes a nové povinnosti označování obsahu? A jaká pravidla budou platit pro použití AI chatbotů?



Popis epizody

Jaké povinnosti přinese AI Act obecné modely jako je například ChatGPT? Jaké benefity může být pro koncové uživatele, jakož i startupy vyvíjející AI produkty založené na obecných modelech? A jak bude AI Act regulovat deep fakes a označování obsahu generovaného umělou inteligencí? Jak ochrání transparentnost na internetu a zabrání manipulativním technikám? A jaká pravidla budou platit pro zavedení AI chatbotů? V minulých dílech podcastové serie jsme si povídali o tom, které užití umělé inteligence bude zakázáno a regulováno a jak budou regulovány vysoce rizikové systémy. V tomto dílu se dostáváme ke specifickým otázkám ChatGPT, deepfakes, AI-generated content a chatbotů. * * * V srpnu 2024 bylo přijato nové nařízení o umělé inteligenci - tzv. AI ACT. V rámci této podcastové serie nám AI ACT představí Mgr. Štěpánka Havlíková, LL.M. a Mgr. Anna Stárková, LL.M., advokátky  se specializací na právo nových technologií. Podcastová serie vzniká pod záštitou Místopředsedy vlády pro digitalizaci při Úřadu vlády ČR. Stálým hostem podcastu je Ing. Jiří Drozd, oddělení evropské digitální agendy při Úřadu vlády ČR. Podcastová serie vznikala v květnu a červnu 2024 a tudíž reflektuje tehdy zveřejněnou verzi textace AI Actu a stav právních předpisů platný v té době.

Hodnocení epizody

Další epizody