Rakovina je hrozná nejen proto, že se vás snaží zabít, ale taky je to velká nuda, říká guru digitálního obsahu Petr Laštovka (201)

před 2 lety

77 min

Rakovina je hrozná nejen proto, že se vás snaží zabít, ale taky je to velká nuda, říká guru digitálního obsahu Petr Laštovka (201)



Popis epizody

Poprvé jsem jméno Petr Laštovka zaznamenal před necelými dvaceti lety, když se objevil jako expert na “digitál”, jak se tehdy říkalo. Pro televizi Prima vybudoval službu iPrima, pracoval v Eurotelu v době, kdy se tehdy největší operátor spojoval s Českým Telecomem a kupovala je španělská Telefónica, a pak působil v několika reklamních či komunikačních agenturách. Byl šéfem digitální sekce Asociace komunikačních agentur.V poslední době o něm bylo slyšet méně, vlastně vůbec. Proč? Uvědomil jsem si to ve chvíli, když jsem na webu zaregistroval reklamu na karetní hru Chemoška na raka, a pod ní byl podepsaný právě Petr Laštovka. Hru vymyslel, když ležel mnoho měsíců v nemocnici, protože absolvoval … ano, chemošku na raka.Jak se to vše seběhlo, změnily se nějak jeho hodnoty a pohled na svět, a co si slibuje od budoucnosti? Tyhle a mnoho dalších asi banálních a prvoplánových otázek jsem mu položil ve svém podcastu. Jako autor jsem se stal důkazem toho, že rakovina je v běžném životě stále trochu tabu a většině z nás dělá problémy o ní mluvit nebo i pouze přemýšlet. Hra Chemoška na raka má mimo jiné ambice to změnit. Nebo ukrátit čas, který pacienti tráví v nemocnicích, v posteli či s nepříjemnými myšlenkami.Mimochodem, v téhle epizodě podcastu asi padne nejvíc jmen a citací mých oblíbených standup komiků. Kteří jsou zároveň oblíbenými komiky mého hosta Petra Laštovky. Upozorňuju například na Norma Macdonalda, který ve svém posledním standupu řekl: S rakovinou se nedá prohrát. Protože když zemřete, tak rakovina zemře s vámi, a je to přinejmenším remíza.Děkuju Petru Laštovku za inspirující a zajímavý rozhovor, a vám přeju příjemný poslech.

Hodnocení epizody

Další epizody