
2.11 Jak je to s uzeným, jíst či nejíst?
2.11 Jak je to s uzeným, jíst či nejíst?
před 2 lety
5 min
Dříve bylo uzení využívané hlavně pro konzervaci masa, tedy na prodloužení jeho trvanlivosti. Maso se v kouří tepelně opracuje, osuší se jeho povrch a tím je více chráněný před mikroorganismy. Ty potřebují pro svůj růst vodu. Navíc se na povrch navážou látky z kouře, které bakterie ničí.
Více si již poslechněte...
Příběh jsem sepsala a čtu já, Olga Ryparová, autorka projektu Olinium - youtube kanálu s výukovými videi o chemii a tomto podcastu o vědě. Podpořit mne můžete sledováním na sociálních sítích, nákupem dárků pro (bio)chemické nadšence nebo pravidelnou/jednorázovou částkou na Pickey.
Na svém Instagramovém účtu Olinium zveřejňuji pravidelně otázky a zajímavosti z chemie, které vás možná překvapí, ale také vám pomohou se dostat na medicínu a přírodovědné obory. :) Twitter @Olinium42.
Odkazy
Web podcastuwww.olinium.cz
https://ceskepodcasty.cz/epizoda/917
Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!