2.8 Třtinový vs. bílý cukr

2.8 Třtinový vs. bílý cukr

před 2 lety

6 min


V obchodě máte na výběr z mnoha možností - řepný cukr krystal, moučka, krupice, nerafinovaný nebo třtinový cukr. Pokud nepočítáte každou korunu, tak automaticky sáhnete po těch, které mají hnědou barvu. Je to tím, že jsou zdravější? Tmavší krystaly jsou většinou v balení s názvem cukr třtinový. A jak to je dál? Poslechněte si to... Příběh jsem sepsala a čtu já, Olga Ryparová, autorka projektu Olinium - youtube kanálu s výukovými videi o chemii a tomto podcastu o vědě. Podpořit mne můžete sledováním na sociálních sítích, nákupem dárků pro (bio)chemické nadšence nebo pravidelnou/jednorázovou částkou na Pickey. Na svém Instagramovém účtu Olinium zveřejňuji pravidelně otázky a zajímavosti z chemie, které vás možná překvapí, ale také vám pomohou se dostat na medicínu a přírodovědné obory. :) Twitter @Olinium42.

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty