• Facebook
  • Youtube
  • Instagram

Mezi řádky

Vinařství Sonberk & Čti mi!
Se zavřenýma očima možná nepoznáte rozdíl mezi bílým a červeným a mezi jednotlivými odrůdami už vůbec ne. Přesto vás víno baví a rádi byste o něm věděli víc. Nebo všechno zmíněné zvládáte, ale i tak chcete víc. Pokud teď přikyvujete, jste tady správně. Sonberský podcast Mezi řádky je tady pro všechny, kterým není jedno, co jim z lahve do skleničky přistane. Pojďte si poslechnout zajímavosti o tvorbě vína na Sonberku i jinde a rozhovory s osobnostmi českého vinařství a všeho, co se kolem vína točí.
Web 

Hodnocení

Moje hodnocení:

Skóre podcastu:

90 %

Seznam epizod

  1. Logo epizody: #7 Jak se dělá Vinařství roku
    #7 Jak se dělá Vinařství roku
    21. 2. 2021
    Už skoro rok si v sonberském podcastu Mezi řádky povídáme o různých aspektech tvorby vína a všeho, co se kolem něj točí. V tomto dílu se ale kompletně vrátíme domů na Sonberk, protože je k tomu ten nejlepší důvod. Jako prvnímu vinařství v historii soutěže se nám povedlo obhájit titul absolutního šampiona Vinařství roku a to už je dobrá příležitost, aby se k mikrofonu posadily tři osobnosti,které za tímhle úspěchem stojí: Sklepmistr Olda Drápal, vinohradník Roman Slouk a marketingová ředitelka Dáša Fialová tentokrát dopodrobna líčí, jaké jsou stavební kameny takového úspěchu.

    Číst dále...

  2. Logo epizody: #6 Co všechno musí přežít vinohradník, aneb jak se dělají hrozny
    #6 Co všechno musí přežít vinohradník, aneb jak se dělají hrozny
    23. 12. 2020
    Rok 2020 si zahrál s životy všech, ovšem když se k tomu na podzim přidalo ještě i počasí, byla to pro vinaře dvojnásobná nálož. Sonberský vinohradník Roman Slouk mluví o letošním vinobraní jako jednom z nejsložitějších. Proč? A co všechno takové vinobraní a celoroční starost o vinice obnáší? Když o tom všem Roman vypráví, nabourává romantické představy o práci „na zahradě“ a ukazuje i analytickou část tvorby vína.Pojďte si poslechnout díl, který vám přiblíží všechno, co předchází pádu hroznů do vinařského lisu.

    Číst dále...

  3. Logo epizody: #5 Sommeliérem může být každý
    #5 Sommeliérem může být každý
    6. 9. 2020
    Většina lidí posuzuje víno stylem chutná/nechutná, sladké/kyselé. Jeho pokročilejší milovníci umí rozeznávat chutě a vůně a pak jsou lidé, kteří po jednom napití poznají odrůdu a někdo i lokalitu, odkud víno pochází. Jedním z nich je Roman Novotný z pražského wine baru Bokovka, hlavní sommeliér podniků Ambiente. V podcastu řekne nejen to, jak se k takovému umění dopracoval (a jestli to dokážete taky),ale také to, jak se hodnotí vína na soutěžích a jak se vybírají ta nejlepší.

    Číst dále...

  4. Logo epizody: #4 O rosé k bazénu a dalších nesmyslech
    #4 O rosé k bazénu a dalších nesmyslech
    8. 7. 2020
    Na začátek čtvrtého dílu podcastu Mezi řádky stačí říct jen „rosé a frankovky“ a těm zkušenějším už je jasné, kdo bude mluvit. Ano, hostem dalšího dílu je Jan Stávek, proslulý výrobce právě rosé vín a frankovek, o kterých si myslí, že jsou tím nejlepším červeným pro Moravu. Stávek je zástupcem čtvrté generace vinařů ve své rodině, nedávným vítězem Vinařství roku, ale také tátou dvou synů,které se postupně snaží nenásilnou formou vést k pokračování v rodinné tradici. V rozhovoru mluví taky o tom, jak se v jeho vinařství prožívaly uplynulé týdny nuceně trávené doma, a spolu se sonberskou Dášou Fialovou představují letní kulturní programy šité na míru k vínu. Vinařství Sonberk & Vydavatelství Čti mi!

    Číst dále...

  5. Logo epizody: #3 Z Hustopečí do Jihoafrické republiky
    #3 Z Hustopečí do Jihoafrické republiky
    8. 6. 2020
    Na Hustopečsku se vinná réva pěstuje po staletí, což nám v minulém dílu sonberského podcastu Mezi řádky koneckonců připomněl i Libor Nazarčuk. Dnes se na region zaměřujeme ještě trochu víc. Za mikrofon se totiž posadila reprezentantka nastupující generace vinařů Libuše Vrbová z hustopečského vinařství U Vrbů. Povídat si budeme o tom, jak právě mladá generace moravské vinařství mění a kam ho chce posunout,protože o to se snažíme i my na Sonberku. Třetí díl našeho podcastu je ale taky výletem do vinic a sklepů Jihoafrické republiky, kde Libuše v zimě strávila několik týdnů. A k tomu vás zasvětíme do tajů sekání sektů, protože v tom je Libuše mistryně republiky a naše Dáša ho ovládá taky. Vinařství Sonberk & Vydavatelství Čti mi!

    Číst dále...