Zpět

6 nejlepších zpravodajských podcastů

Ze světa podcastů

Veronika Březinová

30. 11. 2020

Nestíháte číst zprávy nebo koukat na události v televizi? Pusťte si to nejdůležitější z událostí dne do uší. Zpravodajské podcasty produkují mediální domy nebo televize. Jejich úroveň je skvělá, slovo moderátora často střídají komentáře a vyjádření odborníků. Které z nich jsou ty top a stojí za to je zařadit do svých oblíbených?

ČT24

Podcast ČT24 vám každý den naservíruje hlavní zprávy - Události České televize. Kromě toho audio dalších pořadů ČT24, jako Interwiew, Události komentáře, Otázky Václava Moravce. Skvělý zvuk a to nejdůležitější z Česka i ze světa. Jednoznačně doporučujeme.

DVTV

DVTV před nedávnem spustilo svůj podcast. Nejedná se o průřez všemi zprávami dne, ale o rozhovory, analýzy, komentáře, reportáže. Daniela Drtinová, Martin Veselovský a Emma Smetana se svými hosty komentují a analyzují aktuální dění. Vychází denně. Díly jsou dlouhé většinou kolem hodiny.

Checkpoint

Podcast Checkpoint vydává zahraniční redakce Seznam zpráv. Podcastem provází Jolana Humpálková a Eva Soukeníková. Dozvíte se v něm to nejzajímavější ze zahraničního dění a událostí. V patnácti minutách. Pokud vás zajímá, co se stalo ve světě a nemáte chuť nebo čas věnovat tomu dlouhé hodiny, podcast Checkpoint je právě pro vás.

TV Nova

TV Nova vydává nový díl podcastu každý den ráno - Ranní podcast. Obsahuje ty nejdůležitější události rána a včerejšího dne, dozvíte se také předpověď počasí nebo třeba to, kdo má dnes svátek. Podcast má spád, každá epizoda se vejde do tří minut. Ideální na cestu do práce. Jednou týdně přidává TV Nova rozhovor o aktuálním dění - pořad Napřímo. Ten má kolem půl hodiny a hosté bývají politici, odborníci.

Stopáž

Komentovaný přehled těch nejdůležitějších a nejzajímavějších zpráv z Janem Kordovským. Vychází každý pátek. Díl má něco kolem třiceti minut. Kromě komentáře Jana Kordovského se dozvíte komentář k tématu i od odborníka. Stopáž je opět z dílny Seznam zpráv.

Studio N

Zpravodajsko-publicistický podcast Deníku N s Filipem Titlbachem. Vychází denně. Na začátku se vždy jednomu aktuálnímu tématu současnosti, investigativní žurnalistice. Na konci podcastu se dozvíte to nejzajímavější z aktuálního dění a zpráv. Délka epizod je komem dvaceti minut a ke komentáři témat si Filip zve i hosty.