Zpět

Kam vyrazit na dovolenou? S nejlepšími cestovatelskými podcasty nešlápnete vedle

Ze světa podcastů

Šárka Möllerová

2. 7. 2024

Podcasty pro všechny, kteří milují cestování a objevování nových míst! Začíná červenec, čas dovolených, a my máme pro vás tipy na ty nejlepší cestovatelské podcasty! Ať už jste vášniví cestovatelé nebo jen sníte o dalekých krajích a exotických destinacích, tyto podcasty vás zavedou do světa cestování. Záleží na vás, jestli vám budou insprací pro vaše cesty a nebo u nich jen o cestování budete snít a místa navštívíte jen ve svoji hlavě.

Travel bible podcast

Tenhle podcast je hodně různorodý a dá se označit za takvou KPZtku pro cestovatele. Je plný praktických tipů a triků, cestovatelské inspirace, rozhovorů s dobrodruhy i know-how autorů Travel Bible. Informace k digitálnímu nomádství, dobrovolnictví, travelhackingu i cestování s dětmi. To všechno můžete poslouchat ve více než 140 epizodách podcastu. Za nás se určitě hodí díl 64 tipů a triků, jak na cestách ušetřit a naplno si je užít, ať už jedete kamkoliv.

Casablanca

Casablanca je cestovatelský podcast Českého rozhlasu. Magazín o cestování, exotice, poznávání, outdoorových sportech a dobrodružství má u nás na webu přes 80 epizod. Jestli se chystáte na dovolenou v dodávce, určitě si pusťte epizodu První rodinná cesta v dodávce byl výbušný balíček. Bouchal pravidelně..

Slepá mapa

Že nemůžete zrovna vyrazit do zahraničí? Nevadí. Michael Švarc a jeho hosté vás každé druhé úterý vezmou na výlet do známých i neznámých koutů naší planety, za poznáním tamní kultury i gastronomie. Podcast produkují Novinky.cz a dozvíte se v něm spoustu užitečných věcí o životě v zahraničí. Inspirativní je díl Dvojice Čechů pátrá ve světě po štěstí. Miliardy na účtu šťastný život nezaručí, potvrzují.

SVĚTOVÍ

Cestovatelský podcast SVĚTOVÍ divákům a posluchačům přináší příběhy z celého světa. Od zkušeností se životem v zahraničí, po cestování do míst, kam turisté nejezdí. Podcast má u nás na webu přes neuvěřitelných 80 hodnocení. Ve více než 80 epizodách určitě každý narazí na to své. Poslední epizodou je ta o Cestování do Thajska.

Ešus

Ešus je pořad Radia 1 o cestování a jídle, nebo snad o jídle a cestování. Podcast vychází už přes 4 roky a má více než 150 epizod. Doporučujeme epizodu Kuba a Eliška Švajdovi na cestě kolem světa, která je pro opravdové dobrodruhy.

OBZVLÁŠŤ

Podcast OBZVLÁŠŤ je taky o dobrodružství a cestování. Je plný zážitků a historek z cest v Čechách i za našimi hranicemi doplněný o užitečné rady, tipy a triky. Inspirace k výletování a absolvování jiných dobrodružství. Podcastem provází Jarda Zaoral a Rikki Beran. Jestli chcete cestovat po Evropě, tak si pusťte epizodu EUROVÍKENDY Vol.1: Tipy na výlety do Říma, Osla, Porta, a Edinburghu

Cesty za horizont

Cesty za horizont je podcast nejen o cestování, ale i o životě v cizině a dalších zahraničních tématech. Je plný rozhovorů Omara Jamaeina, majitele CK HAMIDI, se zajímavými hosty, kteří mají co říct. Jestli vás zajímá život v zahraničí, tak zkuste epizodu o netradiční Saudské Arábii.

Na cestách s Petrem Voldánem

Máme tady další pořad Českého rozhlasu. Talkshow Petra Voldána a jeho hostů o jejich cestách. Petr Voldán je dlouholetým zpravodajem Českého rozhlasu. Jeho pořad je směsicí vzpomínání na jeho cestování a talk show s lidmi, kteří mají o cestování co říct. Každé poslední pondělí v měsíci vysílá z kavárny Muzea východních Čech v Hradci Králové, kde vypráví jeho zážitky z cest. Doporučujeme epizodu Jitka Ferbrová si vyzkoušela, jak „chutná” Mont Blanc nebo Matterhorn a ví, že i hory chtějí respekt.

Novinka

ZIPkód

Nový cestovatelský podcast s moderátorkou Martinou Foldynovou ve vás probudí touhu vyrazit za dobrodružstvím po Česku i za hranice. Překvapí vás, z kolika úhlů pohledu se dá na cestovatelské téma podívat. ZIPkód nejsou obyčejné rozhovory. Martina si zve vždy dva hosty z řad cestovatelů, odborníků i zkušených laiků, jejichž zkušenosti se střídavě prolínají v pečlivě střiženém audio zážitku. Za nás je hodně poučná epizoda Vlakem po Evropě.

Něco, pro opravdové dobrodruhy

Vítkův Cestopiss

Podcast youtubového kanálu Vítkův Cestopiss, kde Vítek dokumentuje svoji cestu po Karibiku a Jižní Americe. Vít Vomáčka se na internetu proslavil svým punkovým cestováním a otevřeným vztahem k návykovým látkám. Jestli se chcete na cestování podívat netradičním způsobem, tenhle podcast vám to určitě poskytne. Zajímavé jsou epizody o životě v Mexiku.

Život na treku

Podcast je pro opravdové dobrodruhy, kteří si u cestování rádi dají trošku do těla. Je zaměřený na treky, dálkové přechody, nevšední expedice a vše okolo toho. Určitě za poslech stojí epizoda Camino de Santiago - fenomén, který hýbal středověkem s Ladislavem Ziburou.

Tak co? Jaký podcast vám sedí nejvíc? A už víte, kam vyrazíte příště?