Zpět

Nechte se vyděsit! Nejposlouchanější strašidelné a tajemné podcasty

Ze světa podcastů

Šárka Mölllerová

30. 4. 2024

Podcasty pro všechny, kteří milují napětí a záchvěvy hrůzy! Bez ohledu na to, jestli jste vášnivými fanoušky hororových příběhů nebo jste jen toužili prozkoumat temné stránky lidské mysli. Tyto podcasty vás vtáhnou do světa děsu a hrůzy, kde se setkáte s přízraky, démony a nevysvětlitelnými jevy. Připravte se na noční můry a adrenalinové zážitky, které vás budou pronásledovat i po skončení poslechu.

Hororové povídky

Nahlédněte do zrcadla literárního hororu a spatříte vlastní démony. Edgar Allan Poe, Howard Phillips Lovecraft nebo Ladislav Klíma. Nová řada Hororové povídky nabízí vrcholné světové i české texty, které vás každý pátek uvrhnou do nejhlubších propastí lidské mysli. Podcast přináší Český rozhlas Vltava a volně navazuje na další z rodiny Českého rozhlasu Strašidelné povídky.

Temné historky

Temné historky, které se staly anebo taky ne. Další, více či méně pravdivé nejenom historické události, zločiny, sondy do hlav geniálních šílenců, lupičů, lidí, co stojí lehce mimo a rozhodně byste neměli chuť je potkat. Tam se dozvíte i, že je občas dobré si dávat pozor na to, kam nás nohy vedou, protože ne vždycky se nám to bude líbit. A úplně na závěr, maminka říkala, že čarodějnice, duchové a další podobná havěť neexistuje. Kdo všechno si to ještě myslel... Díly mají okolo 20 minut a na našem webu jich najdete něco okolo 20.

Tajemné skutečnosti

Vydejte se na cestu do králičí nory, kde číhají různá témata týkající se všeho tajemného. Pokud vás zajímají záhady, duchové, reinkarnace, kryptozoologie, mimozemšťané... tak tento podcast je přesně pro vás. Držte si klobouky a udržujte svou mysl otevřenou! Na Českých podcastech najdete okolo 40 epizod, každá trvá zhruba 20 minut.

Dějiny temné i tajemné

Podcast Deníku.cz, který už má přes 70 epizod a autoři na něm pracují už přes 2 roky. Známé i odvrácené stránky dějin, zajímavé historické příběhy, neopakovatelné lidské osudy, vraždy, války, katastrofy i dávná rodinná mikrodramata. To vše v původním podcastu Deníku, sledujícím a zkoumajícím tajemnou i temnou tvář lidských dějin.

Tomovy strašidelné povídky

Nový podcast, ve kterém Tom čte svoje i cizí strašidelné povídky. Podcast je také ve formě předplatného, kde můžeš získat více obsahu a navíc budeš přidán do instagramové skupiny, kde se rozhoduje a hlasuje o dalším obsahu.

Starší, ale dobré

Klekání

Podcast Klekání je původní autorská série hororových audiopříběhů v žánrech sci-fi, fantasy, folkloru a pohádek. Už pár měsíců nevyšel žádný nový díl, ale věříme, že se pracuje na něčem opravdu kvalitním, a to chce čas.

Strašidelné povídky

Unikátní kolekce děsivých povídek od předních českých autorů! Speciální vysílací projekt Českého rozhlasu Dvojka přináší premiéry inspirované tajemnými místy České republiky. Historie, pověsti, zvláštní energie a mrazivé příběhy z per Ondřeje Neffa, Pavly Horákové, Petry Soukupové, Michala Sýkory, Arnošta Golflama, Terezy Verecké a Richarda Klíčníka, Michaely Klevisové a Petra Stančíka. Nové díly už nevychází, ale proto rozhlas pokračuje se sérií Hororové povídky.

Creepypasty

Strašidelné internetové historky. Je příběh založený na opravdové události? Celá série podcastu je k poslechu taky na YouTube

Horory česky!

Podcast, pro opravdové nadšence hororů. Autor o svém podcastu píše: "Vítám tě, zbloudilá duše, na tomto podcastu plném děsivých historek, hororů a creepypast. Nalezni si zde svůj koutek a zaposlouchej se do různodějných příběhů." Tak se nebojte přenést se do nekonečné fantazie, pryč ze skutečného světa a jeho starostí, unášejte se na vlnách napětí a strachu.

A jakou nabídku mají posluchači a milovnícistrašidelných povídek a hororových příběhů v zahraničí? Jestli bychom měli doporučit jen jeden, určitě by to byl podcast Campfire Radio Theatre, kde Jim Harold rozebírá všemožné, jeho slovy SKUTEČNÉ, příběhy, po kterých ti běhá mráz po zádech. Zajímavé je, že část z nich jsou reportáže nebo rozhovory s lidmi, kde s nimi rozebírá jejich duchařské zkušenosti a všechny příběhy staví tak, jako by se skutečně staly.