Zpět

Záhady a tajemno ve sluchátkách: Podcasty plné napětí

Ze světa podcastů

Šárka Möllerová

15. 10. 2024

Hledáte podcast, který vás vtáhne do světa napětí, tajemství a dramatických zvratů? Ať už jste fanoušky kriminálních příběhů, psychologických thrillerů nebo záhad, které čekají na odhalení, tyto podcasty vás udrží v napětí od první do poslední minuty. Připravte si sluchátka a ponořte se do příběhů, které vám nedají spát.

Díra

Jako první pro vás máme podcast, který je velmi úspěšný na našem webu. Zatímco kavky recitují klasickou literaturu, lidé se bojí pít kávu a temnými uličkami se plíží něco s kopyty, vyšetřuje dvojice detektivů divné deformity, záhadná zmizení i výstřední vraždy. Díra je podcastový audioseriál z pera spisovatelů Martina Bečana a Zaška. Kromě neuvěřitelných 150 hodnocení má tento podcast na kontě už zhruba sedmdesát epizod. My doporučujeme samozřejmě začít od začátku.

Odcizení

Máme tady pár podcastových psychothrillerů od Českého rozhlasu. Tenhle nejnovější je o tom, když vám ukradnou celý život. Dvacátník Marek žije svou prací. Nezbývá mu čas na přítele, kámoše ani na rodinu. Rychlé vzrušení si doplňuje na online seznamce. Jenže z textování s anonymním profilem se vyklube problém. A krádež profilu je jen začátek. Co byste dělali, kdyby někdo zneužil vaše data a stal se vámi? A nejen vámi, ale vaším lepším já? V hlavních rolích Josef Trojan, Petr Uhlík a Martina Jindrová. Režie Natália Deáková. V současné době jsou venku 4 díly a čeká se na poslední.

Rituál

Tohle dílo Českého rozhlasu už je dva roky staré, ale napětí v něm je teda požehnaně. Podcastový thriller o vině, bolesti a svědomí. Čtyři dvacátníci se každoročně schází, aby vykonali nebezpečný rituál. Věří, že je očistí od chyby, kterou společně v dětství udělali. Čas letošního rituálu se blíží a všichni začínají mít strach. Jedno je jisté. Někdo musí být potrestaný.

Neklid

Poslední podcast z dílny Českého rozhlasu, který vznikl před třemi roky. Neklid je podcastový seriál o vztahu, který zašel příliš daleko. O podivných zvucích, které nejdou dostat z hlavy. A o noci, co všechno změní. Nechte se vtáhnout psychologickým audio thrillerem, kde pravda a lež nejsou tak jednoznačné, jak se zdají být.

Klekání

Máme tu další příběhový podcast. Podcast Klekání je původní autorská série hororových audiopříběhů v žánrech sci-fi, fantasy, folkloru a pohádek. Podcast sice nevydal novou epizodu už zhruba rok, ale v těch, které jsou k dispozici, napětí rozhodně pocítíte. Doporučujeme epizodu Bludný kruh.

Tajemné skutečnosti

Vydejte se na cestu do králičí nory, kde číhají různá témata týkající se všeho tajemného. Pokud vás zajímají záhady, duchové, reinkarnace, kryptozoologie, mimozemšťané... tak tento podcast je přesně pro vás. Na Českých podcastech najdete okolo 40 epizod, každá trvá zhruba 20 minut. Za nás doporučujeme tu se Třemi českými záhadami.

Fakta X

Honza, Vilém a Lavin odkrývají fascinující svět záhad, spiknutí a konspiračních teorií. Vydejte se s nimi na dobrodružnou výpravu do temných zákoutí lidského poznání, kde se budou zkoumat neuvěřitelné spojitosti a fascinující podivnosti. Od staletých konspiračních teorií po aktuální záhady, které se na první pohled zdají nevysvětlitelné. Co je fikce, a co jsou fakta? To vám (možná) odhalí podcast Fakta X. Nám přijde napínavý díl s největší leteckou záhadou 21. století: Pilot popřál dobrou noc a letadlo už nikdy nikdo neviděl.

Konspirace v párku

Jestli vás zajímají konspirační teorie, dejte si určitě tenhle podcast. Pravidelný přísun konspiračních teorií smíchaných s kvalitním černým humorem. Vše k čemu (ne)máme důkazy, ale rádi o tom jako lidstvo spekulujeme. Pokud máte rádi moře a vše s ním spojené, určitě vás zaujme epizoda o Bermudském trojúhelníku a mořských pannách.“

Příběh krajiny

Tenhle podcast má velmi originální téma. Jestli se chcete dozvědět něco o českých pověstech, tak tady máte více než 40 epizod. Pojďte se zaposlouchat do bájných příběhů, pověstí a vyprávění z krajiny odkud pocházíme. Nám se moc líbí díl O Dušičkách.

Dějiny temné i tajemné

Další podcast zaměřený na historii. Známé i odvrácené stránky dějin, zajímavé historické příběhy, neopakovatelné lidské osudy, vraždy, války, katastrofy i dávná rodinná mikrodramata. To vše v původním podcastu Deníku, sledujícím a zkoumajícím tajemnou i temnou tvář lidských dějin. Zajímavý nám přijde díl Jak Jesse James přepadal vlaky.