TUKY #1 | Jak zabránit oxidaci tuků? Jaké má být rozložení tuků ve stravě. Omega 3, jaké jíst?

TUKY #1 | Jak zabránit oxidaci tuků? Jaké má být rozložení tuků ve stravě. Omega 3, jaké jíst?

před 3 lety

69 min


Petr Havlíček a Jirka Vacek na téma o příjmu tuků, oxidace tuků a omega 3. 0:00 Úvod 4:00 Vytrhávání věcí z kontextu 6:00 Řepka olejka jako perspektivní plodina?   8:00 Nesportující lidí jí hodně živočišných tuků, sportovci preferují rostlinné. 10:00 Vytváříme ze stravy extrémy a obyčejný konzument neví, co má jíst. 15:00 Názor Petra Havlíčka na rozložení tuků ve stravě. 18:00 Co všechno má vliv na kvalitu tuků, které konzumujeme? 22:20 Nasycené i nenasycené se označují jako nezdravé, je tomu tak? 28:00 Co jsou to mono nenasycené a polynenasycené tuky?   30:00 Kosový olej obsahuje nezdravé nasycené mastné kyseliny, máme se mu vyhýbat?   34:35 Je lepší mít ve stravě více živočišných nebo rostlinných tuků? 37:00 Omega 3 a 6 si neumíme vyrobit a je třeba je přijímat, ale v určitém poměru a v určité míře. 43:00 Oxidace omega 3 a 6 nasycených mastných kyselin.   45:00 Jak se vyrábí omega 3, jak je uchovávat a aby neoxidovaly a jak je užívat? 50:00 Naše doporučení jsou aktivní a zdravé jedince, kteří se o sebe starají. Tady jsou. 52:00 Je dobré konzumovat velké množství ořechů?   54:00 Ne každý má peníze na to, aby kupoval bio a farmářské potraviny. 57:00 Proč vyházet průmyslově zpracované potraviny?   58:20 Jak tuky ovlivňují náš mikrobiom. 1:05 Co je to ortorexie?

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty