Popis epizody
Petr Havlíček a Jirka Vacek na téma o mase. Jak často bychom měli konzumovat maso? Proč lidé nezařazují do jídelníčku české ryby? Firmy nechtějí udržitelnost, chtějí konzum.
0:00 Úvod
2:10 Jaké druhy masa a kolik bychom ho měli denně sníst.
6:49 Bereme maso jako standard. Existují etická jatka?
9:30 Záleží na tom, jak zvíře žije a jak je krmené.
11:10 "Nechcete udržitelnost, chceme konzum."
14:00 Je bílé maso zdravější než červené?
16:00 Pro a proti konzumace červeného masa.
21:20 Jsou dobré vnitřnosti? Kolik bychom jich denně měli jíst?
24:00 Je v pořádku každý den jíst šunkový salám?
26:00 Červené maso je hůře stravitelné.
31:00 Kolik bychom měli jíst ryb a jak moc jsou zdravé?
34:00 Mořské ryby, proč se z nich vytrácí omega 3 a přibývá těžkých kovů?
35:30 Proč nejsou atraktivní české ryby? Proč je nechceme jíst?
38:00 Je rozdíl jestli sníme 300 g hovězího steaku nebo ryby.
40:00 Je zdravá svíčková s knedlíkem?
41:20 Je dobré zařadit zvěřinu do jídelníčku? Je zdravější než klasické maso.
45:00 Uzeniny se jedí od pradávna, ale ne celoročně a rozhodně ne každý den.
47:20 Kolik by měla běžná populace jíst červeného masa?
48:00 Nejhorší jsou zpracované potraviny z červeného masa. (burger, uzeniny...)
53:30 Odbočka: tradiční luštěniny, které vždy byly součástí našeho jídelníčku.
56:00 Stravitelnost syrového masa.
Hodnocení epizody
Další epizody
Odkazy
Web podcastuwww.fitness007.cz
https://ceskepodcasty.cz/epizoda/111339