MASO | Jak často jíst maso? Je zdravější bílé nebo červené? Vnitřnosti a zvěřina. (NE)udržitelnost.

před 3 lety

62 min

MASO | Jak často jíst maso? Je zdravější bílé nebo červené? Vnitřnosti a zvěřina. (NE)udržitelnost.



Popis epizody

Petr Havlíček a Jirka Vacek na téma o mase. Jak často bychom měli konzumovat maso? Proč lidé nezařazují do jídelníčku české ryby? Firmy nechtějí udržitelnost, chtějí konzum. 0:00 Úvod 2:10 Jaké druhy masa a kolik bychom ho měli denně sníst. 6:49 Bereme maso jako standard. Existují etická jatka? 9:30 Záleží na tom, jak zvíře žije a jak je krmené.   11:10 "Nechcete udržitelnost, chceme konzum." 14:00 Je bílé maso zdravější než červené?   16:00 Pro a proti konzumace červeného masa. 21:20 Jsou dobré vnitřnosti? Kolik bychom jich denně měli jíst? 24:00 Je v pořádku každý den jíst šunkový salám?   26:00 Červené maso je hůře stravitelné.   31:00 Kolik bychom měli jíst ryb a jak moc jsou zdravé? 34:00 Mořské ryby, proč se z nich vytrácí omega 3 a přibývá těžkých kovů? 35:30 Proč nejsou atraktivní české ryby? Proč je nechceme jíst?   38:00 Je rozdíl jestli sníme 300 g hovězího steaku nebo ryby. 40:00 Je zdravá svíčková s knedlíkem?   41:20 Je dobré zařadit zvěřinu do jídelníčku? Je zdravější než klasické maso.   45:00 Uzeniny se jedí od pradávna, ale ne celoročně a rozhodně ne každý den.   47:20 Kolik by měla běžná populace jíst červeného masa?   48:00 Nejhorší jsou zpracované potraviny z červeného masa. (burger, uzeniny...) 53:30 Odbočka: tradiční luštěniny, které vždy byly součástí našeho jídelníčku.   56:00 Stravitelnost syrového masa.

Hodnocení epizody

Další epizody