Dvě morčata, prosím! Peruánské chutě vám představí šéfkuchařka

Dvě morčata, prosím! Peruánské chutě vám představí šéfkuchařka

před 3 lety

41 min


Patti je z Peru, ale v Česku žije roky a má tu i peruánskou restauraci. Připravuje bezkonkurenční ají de gallina a další speciality. Rozpovídala se o morčatech, alpakách i koktejlech…. 🍽🇵🇪 Jídla, o kterých v podcastu mluvíme: 🍗 Seco de pollo (kuřecí v omáčce) 🍺 Chicha de jora (kukuřičné pivo) 🥤 Chicha morada (limonáda z fialové kukuřice) 🍮 Mazamorra morada (pudink z fialové kukuřice) 🐓 Ají de gallina (smetanová omáčka s ají amarillo) 🥔 Causa rellena (bramborový nákyp s náplní) 🐹 Cuy chactado (smažené morče) 🦙 Charqui de alpaca (sušené alpačí maso) 🥡 Arroz chaufa (pokrm čínským imigrantů v Peru) 🐄 Lomo saltado (marinované maso) 🐠 Ceviche 🌶 Tiradito (druh ceviche s ají amarillo) 🍸 Pisco sour (koktejl z pisca) Kde nakoupit ingredience: SAPA, Mi Tierra, Rakousko Patriciina restaurace: Warike Inka

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty