#21 Petra a Radovan Vargovi - Vídeňský řízek a suchý Veltlín - to milujeme

#21 Petra a Radovan Vargovi - Vídeňský řízek a suchý Veltlín - to milujeme

před 3 lety

121 min


Tohle bude první povídání, u kterého si lahvinku otevřu já sám. Pozvání přijali Radovan a Petra Vargovi. Jaká témata nás čekají? - co obnáší degustační zkoušky a jak je složité se stát profesionálním someliérem či degustátorkou - víno a jídlo - cestování za vínem - recept na svařák - vůně a chutě vína - zmínili jsme metanolovou aféru - jaké víno se hodí ke sladkému jídlu - jaký vliv mají obchodní řetězce na celé odvětví a spoustu dalšího. víno, bílé, červené, morava, vína z moravy, vína z čech, ochutnávka vína, řízek, vídeňský řízek, výběr z hroznů, veltlín, suché víno, pálava Kapitoly: 0:00 Prosecco 4:12 Pili jste před covidem online? 5:30 Jak se degustuje Prosecco 9:35 Co budu pít já 12:08 Rozbor lahve - uzávěr, tvar, etiketa 35:32 Podpořte české vinaře a ne ošklivý supermarket 46:37 Co vlastně dělá degustátorka, someliér či enolog 1:07:52 Víno a jídlo - párování jídla s gulášem??? 1:20:00 Cestování za vínem 1:24:02 Cestovatelské tipy 1:30:35 Jaké víno ke sladkému jídlu 1:33:30 Cestování pokračování 1:35:40 Svařák 1:43:02 Metanolová aféra 1:45:26 Je cítit po meruňce a medu - je to jen marketing? 1:50:33 Vůně ořechových jader 1:55:16 Historky z natáčení

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty