Andrea Šlesingerová (Masoprodej): Museli jsme vypnout mrazáky a propouštět prodavačky

Andrea Šlesingerová (Masoprodej): Museli jsme vypnout mrazáky a propouštět prodavačky

před 3 lety

15 min


Místo tradiční svíčkové se na českých stolech častěji objevuje lacinější vepřové. „Maso už začíná být pro lidi drahé. Hlavně hovězí a výrobky z něj,“ líčí Andrea Šlesingerová, ředitelka hornolidečské firmy Masoprodej.Valašský výrobce a prodejce masa a uzenin Masoprodej je na trhu 30 let. I když se Češi masa vzdávají těžko, inflace už začala úřadovat i v řeznictvích a uzenářstvích. Celkový objem prodejů sice výrazněji neklesl, ale lidé sahají po lacinějším zboží. „Kupují jiné maso, místo hovězího takovou tu klasiku, jako je třeba vepřová plec. Ve městech koupí i dražší zboží, ale méně,“ říká ředitelka podniku Andrea Šlesingerová v pořadu a podcastu Agenda.Divoký nárůst cen masa se v poslední době trochu uklidnil. Ale ještě nedávno se podle řezníků ceny u dodavatelů měnily ze dne na den. V chladicích pultech jsme přeceňovali i třikrát za den, popisuje Šlesingerová.Agenda. Rozhovory s top lídry českého byznysu, zakladateli firem, odborníky. Čtvrthodinka o byznysu z první ruky.Každý všední den na SZ Byznys a ve všech podcastových aplikacích.Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify.

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty