Jediným pozitivem covidu je, že Češi objevili krásu Čech, myslí si kuchař Jaroslav Sapík

Jediným pozitivem covidu je, že Češi objevili krásu Čech, myslí si kuchař Jaroslav Sapík

před 4 lety

16 min


Ranním hostem Rádia Z byl kuchař Jaroslav Sapík. Ve studiu ho přivítala moderátorka Petra Květová Pšeničná. „Těšíme se na otevírání restaurací, chybějí nám zákazníci. V restauraci jsem odmalička a ještě nikdy se mi nestalo, abych takovou dobu neviděl zákazníka,“ říká Sapík. Jeho restaurace neměla v době restrikcí otevřené ani okénko. „Máme vždy finanční rezervu aspoň na rok. Během pandemie jsme vymalovali, nalakovali. Udělali jsme, co se dalo,“ vysvětluje kuchař. Odhaduje, že čtvrtina restaurací už znovu neotevře. Jediným pozitivem pandemie koronaviru bylo podle Sapíka to, že Češi objevili krásu Čech. V rozhovoru také řekl, že v gastronomii není potřeba vymýšlet nic nového. Měli bychom se vrátit ke kvalitním surovinám a poctivé práci, myslí si Sapík.  Dobrých kuchařů je ale podle něj v Česku hodně.

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty