
Jediným pozitivem covidu je, že Češi objevili krásu Čech, myslí si kuchař Jaroslav Sapík
Jediným pozitivem covidu je, že Češi objevili krásu Čech, myslí si kuchař Jaroslav Sapík
před 4 lety
16 min
Ranním hostem Rádia Z byl kuchař Jaroslav Sapík. Ve studiu ho přivítala moderátorka Petra Květová Pšeničná. „Těšíme se na otevírání restaurací, chybějí nám zákazníci. V restauraci jsem odmalička a ještě nikdy se mi nestalo, abych takovou dobu neviděl zákazníka,“ říká Sapík. Jeho restaurace neměla v době restrikcí otevřené ani okénko. „Máme vždy finanční rezervu aspoň na rok. Během pandemie jsme vymalovali, nalakovali. Udělali jsme, co se dalo,“ vysvětluje kuchař. Odhaduje, že čtvrtina restaurací už znovu neotevře. Jediným pozitivem pandemie koronaviru bylo podle Sapíka to, že Češi objevili krásu Čech. V rozhovoru také řekl, že v gastronomii není potřeba vymýšlet nic nového. Měli bychom se vrátit ke kvalitním surovinám a poctivé práci, myslí si Sapík. Dobrých kuchařů je ale podle něj v Česku hodně.
Odkazy
Web podcastutalk.youradio.cz
https://ceskepodcasty.cz/epizoda/29928
Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!