72. díl - Low carb stravování a jeho (ne)možné využití (Mgr. Andrea Pospíšil Jakešová a Ing. Mgr. Veronika Pourová)

72. díl - Low carb stravování a jeho (ne)možné využití (Mgr. Andrea Pospíšil Jakešová a Ing. Mgr. Veronika Pourová)

před 8 měsíci

40 min


Low carb neboli nízkosacharidové stravování je trend ve výživě, který se v různé podobě vrací už několik let. Jaká je definice takové stravy a jak se liší například od ketogenní nebo paleo diety?V naší nutriční poradně se setkáváme s klienty, kteří low carb zkusili a nebo se tímto směrem třeba jen inspirují. Popovídáme si o tom, jaký to má vliv na hubnutí, chutě na sladké a nebo celkovou skladbu jídelníčku.Projdeme i možné využití nízkosacharidového stravování v léčbě diabetu, PCOS, obezity, rakoviny, crohnovy choroby nebo epilepsie. A dozvíte se také, zda je nízkosacharidová dieta protizánětlivá, jak někteří tvrdí.V části na www.herohero.co/nehladu pak probereme glukózový senzor u influencerky, které mluví o svém PCOS, dozvíte se také, co říkáme na lowcarb cukroví, které v rámci spolupráce vyzkoušela jiná influencerka a doporučuje ho jako svačinu „pro čistý žaludek i hlavu před cvičením“. Zmíníme i časté přešlapy, co blogerky sdílely, jako je záměna cukru za datlový sirup při snaze o lowcarb.

Přihlašte se k newsletteruLadíme české podcasty do dokonalosti. Buďte u toho s námi!
Odesláním souhlasíte, aby vám ČESKÉ PODCASTY zasílaly pravidelné e-mailové newslettery o novinkách. Tento souhlas udělujete na dobu neurčitou s tím, že jej můžete kdykoliv bezplatně odvolat prostřednictvím tlačítka v každém newsletteru.
O tom, jak s vašimi osobními údaji (tj. e-mailem) nakládáme, si můžete přečíst na stránce zásady ochrany osobních údajů.
© 2025 České Podcasty