Popis epizody
Petr Loskot pracuje v GymBeamu na pozici Food Science Technician, kde má na starosti vývoj doplňků stravy a funkčních potravin. Zároveň je absolventem Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně, kde vyučuje sportovní výživu. Ve své přednášce nám prozradí víc o jedné z nejznámějších minerálních látkek, kterou je hořčík. V přednášce se mimo jiné dozvíte: 🔸Jaké funkce zastává hořčík v našem organismu? 🔸Jak vypadá doporučený denní příjem hořčíku? 🔸V jakých potravinách můžeme najít hořčík? 🔸Které typické fitness potraviny nejsou významným zdrojem hořčíku? 🔸Jaká zdravotní rizika a projevy jsou spojeny s nízkým příjmem hořčíku? 🔸Kdo je nejvíce ohrožen deficitem hořčíku? 🔸Jak dávkovat hořčík v doplňcích stravy tak, abychom z něj vytěžili maximum? 🔸Jaké formy hořčíku můžeme nalézt v doplňcích stravy?
Hodnocení epizody
Další epizody
Odkazy
Web podcastusites.libsyn.com
https://ceskepodcasty.cz/epizoda/631731