• Facebook
  • Instagram
Logo podcastu: Potraviny

Potraviny

Hana Michopulu

Potraviny je podcast Hanky Michopulu o všem, co jsme o jídle zapomněli, ale můžeme se znovu naučit. Zároveň vás Potraviny chtějí i bavit. Pokud rádi jíte, vaříte nebo se třeba jen zajímáte o jídlo, v tomto podcastu uslyšíte spoustu prakticky využitelných rad, informací a inspirace. Chcete, aby vám jídlo dávalo smysl? Poslouchejte podcast Potraviny!

Web 

Hodnocení

Moje hodnocení:

Skóre podcastu:

90 %

Seznam epizod

  1. Logo epizody: S1 E27: Šéfkuchařka Anna Vejvodová: „Dlouho jsem nevěřila, že otvíráme kapří restauraci.“
    S1 E27: Šéfkuchařka Anna Vejvodová: „Dlouho jsem nevěřila, že otvíráme kapří restauraci.“
    17. 9. 2021

    Dnes v ní připravuje kaprovku, kapřenky nebo kapří ceviche a kapra a la tuňák. V táborském Thiru vrací slávu jídlům z kapra a začínají od základu: změnou v chovu ryby, která má na chuť podstatný vliv. Anně je 24 let a k práci s touto lokální surovinou přistupuje s otevřenou myslí, nekomplikovaně a s příkladnou zálibou ve stylové čistotě a jednoduchosti. Jak nás může inspirovat to, co Anna dělá, v

  2. Logo epizody: S1 E26: Fenomén lečo - rehabilitace outsidera našich kuchyní
    S1 E26: Fenomén lečo - rehabilitace outsidera našich kuchyní
    29. 8. 2021

    Má potenciál stát se kultovním jídlem. Tak kde to vězí? Pokusíme se leču pomoci spolu s Darinou Sieglovou z časopisu Apetit. Plus anketa mezi šéfkuchaři: Tomáš Valkovič z Ambi, Pavel Býček z Eatery a Jirka Hrachový z Výčepu představí svá nej leča. + + + Pravé lečo (o kterém je v tomto díle řeč...pokud tedy jste tým "vejce") Pro 3–4 osoby 500 g rajčat 500 g slovenských světlezelených paprik 200 g

  3. Logo epizody: S1 E25: Gastro devadesátky
    S1 E25: Gastro devadesátky
    13. 8. 2021

    Proč bylo pojídání hovězího tataráku tajné? Z jakého důvodu se tak rozmohl kuřecí plátek s broskví? Čím rozlítila veřejnost restaurace U Malířů? Kdo byli tehdejší majitelé prvních soukromých restaurací? Na projížďku divokou minulostí vyrážíme s Matoušem Petráněm, spolumajitelem restaurace Dish. Matouš navíc prozradí, jak se pokouší vzkřísit legendární Sečuánskou omáčku, která v devadesátých letech

  4. Logo epizody: S1 E24: Jak se naučit cukrařině? Třeba v Cordon Bleu...
    S1 E24: Jak se naučit cukrařině? Třeba v Cordon Bleu...
    6. 8. 2021

    Jste blázni do pečení a sníte o tom, že byste svou vášeň [...] si rozhovor s dívkou, která to udělala: absolvovala legendární cukrářskou školu Cordon Bleu v Paříži. V Čechách jí má dosud jen pár lidí. CB je něco jako nájezd na cukrářskou dálnici. U promoce vám pogratuluje Pierre Hermé a pak už můžete frčet nejvyšší rychlostí jako profesionál s kompletními vědomostmi a otevřít si cukrárnu v Dubaji

  5. Logo epizody: S1 E23: Co znamená objev starořímského fastfoodu?
    S1 E23: Co znamená objev starořímského fastfoodu?
    7. 7. 2021

    Poslední archeologické nálezy odhalily, že rychlé stravování tu bylo dávno před námi a vypadalo nápadně podobně jako to dnešní. Mým hostem je Honza Váňa, student archeologie v americkém Boulderu, který nám o vzrušujícím nálezu řekne víc. Společně také ochutnáme starořímskou omáčku garum, která je horkým trendem současného stravování.