• Facebook
  • Instagram
Logo podcastu: Potraviny

Potraviny

Hana Michopulu

Podcast o tom, jak dobře jíst, vařit a žít.

Apple Web 

Hodnocení

Moje hodnocení:

Skóre podcastu:

90 %

Seznam epizod

  1. Logo epizody: Jak se stát lepším houbařem s Lukášem Vránou
    Jak se stát lepším houbařem s Lukášem Vránou
    2. 9. 2022

    Profesionální sběrač hub Lukáš Vrána žije v Oregonu a živí se skoro 30 let sběrem hub. Do lesa nechodí „na houby“ jako většina z nás, kteří jdeme procházkou na náhodu, ale jde tam „pro houby“. Jak se to dělá? Jak poznat kdy a kde rostou? Dá se to naučit a Lukáš Vrána nám poradí, jak se zdokonalit. V našem rozhovoru mi řekl třeba: proč, když najde houbu, zvedne hlavu a podívá se do koruny

  2. Logo epizody: Pastevní chov: naděje pro krávy, Zemi i jedlíky masa s Karlem Kalným z farmy Mitrovsky
    Pastevní chov: naděje pro krávy, Zemi i jedlíky masa s Karlem Kalným z farmy Mitrovsky
    5. 8. 2022

    Maso ze zvířat chovaných na pastvě je momentálně enviromentální nadějí planety, protože by mohlo aspoň zčásti nahradit neudržitelné průmyslové chovy. Zatímco v nich jsou krávy krmeny monokulturní kukuřicí a pšenicí, které nejsou přirozenou potravou býložravců, na pastvě zvířata přeměňují rozmanitý porost na důležité mikronutrienty. Následně hnojí krajinu a zpětně obohacují půdu. V ní se váže

  3. Logo epizody: Jak noví imigranti změnili americkou kuchyni, vypráví Jana Ciglerová, americká zpravodajka Deníku N.
    Jak noví imigranti změnili americkou kuchyni, vypráví Jana Ciglerová, americká zpravodajka Deníku N.
    7. 7. 2022

    Uslyšíte například: - o venezuelské kulinární kultuře, ve které Jana na Floridě žije - proč jsou tak populární tequeños a arepas - o nakupování zážitků v supermarketu Trader Joe’s - o Taste the Nation, televizní show, která mapuje jídlo a příběh původních i příchozích národů - jak musí vypadat jídlo, které Američani přijmou za své - proč jsou Ukrajinci uprchlíci snů Děkuji Doubleshotu,

  4. Logo epizody: Míchačky s Darinou: film Bod varu, na co je ghí a paměti Stanley Tucciho
    Míchačky s Darinou: film Bod varu, na co je ghí a paměti Stanley Tucciho
    19. 3. 2022

    Jmenuje se tahle série podle míchaných nápojů nebo podle oblíbené snídaně, kterou se potom jdeme napravit? Samy nevíme. Každopádně semeleme najemno všechno podstatné. Viděli jste gastrofilm Bod varu plný napětí z restauračního prostředí se skvělými hereckými výkony Steva Grahama a dalších? Jestli neviděli, nevadí. Darina šla do terénu a zapátrala v českých profikuchyních, jestli je i tam práce tak

  5. Logo epizody: Jak na plant based stravu? Uvolnit se!
    Jak na plant based stravu? Uvolnit se!
    14. 2. 2022

    To aspoň tvrdí Honza Lobreis, šéfkuchař vegetariánské Estrelly, který momentálně vaří v klubu/restauraci Swim. Dozvíte se, jak připravit opravdu dobrý zeleninový vývar do koprovky s topinambury a co vařil pro peskateriána Orlanda Blooma, když natáčel v Praze. Co to je plant based strava? Jídlo primárně zaměřené na rostlinné zdroje: ovoce, zeleninu, luštěniny, oříšky, oleje, obiloviny, semínka,