Clicky

Potraviny — Hana Michopulu
  • Facebook
  • Instagram
Logo podcastu: Potraviny

Potraviny

Hana Michopulu

Podcast o tom, jak dobře jíst, vařit a žít.

Apple  

Hodnocení

Moje hodnocení:

Skóre podcastu:

90 %

Seznam epizod

  1. Logo epizody: 🇺🇦 S šéfkuchařem Slávou Grigorykem o dětství a jídle na Ukrajině
    🇺🇦 S šéfkuchařem Slávou Grigorykem o dětství a jídle na Ukrajině
    1. 12. 2022

    Sláva Grigoryk je už pár let neodmyslitelnou oporou tvůrčího týmu Ambiente, poslední rok v restauraci s pekárnou U Kalendů v Praze. Narodil se, a do 11 let žil v Pidvoločisku na Ukrajině. Pro podcast Potraviny na tu dobu zavzpomínal. Třeba na své nejmilejší dětské jídlo - kaviár s chlebem, na tajemství maminčina boršče, z kterého má husí kůži a sušenou rybu z Jen počkej zajíci. Zajímalo mě, jak se

  2. Logo epizody: Míchačky s Darinou: život bez teflonu, pizza Detroit, Chef's Table pizza, husí hody
    Míchačky s Darinou: život bez teflonu, pizza Detroit, Chef's Table pizza, husí hody
    3. 11. 2022

    - Co ukázal seriál Chef’s Table Pizza na Netfllixu - ochutnáváme detroitskou pizzu ze Žižkova - máme vyhodit problematický teflon? a jak vařit bez něj - na nerezu

  3. Logo epizody: Proč nikde není romská kuchyně?
    Proč nikde není romská kuchyně?
    1. 10. 2022

    Nemáme romská bistra, romské knížky o vaření ani romské šéfkuchaře. Přitom romská kuchyně má svůj příběh, množství rituálů a typické recepty. Většině lidí skrytý příběh jsme odhalily s romistkou Inkou Jurkovou a autorkou romského Vaření s Maruškou na Youtube, Marií Gailovou. Poznejte s námi tento kulturní fenomén.

  4. Logo epizody: Na houby s profesionálním sběračem Lukášem Vránou
    Na houby s profesionálním sběračem Lukášem Vránou
    2. 9. 2022

    Profesionální sběrač hub Lukáš Vrána žije v Oregonu a živí se skoro 30 let sběrem hub. Do lesa nechodí „na houby“ jako většina z nás, kteří jdeme procházkou na náhodu, ale jde tam „pro houby“. Jak se to dělá? Jak poznat kdy a kde rostou? Dá se to naučit a Lukáš Vrána nám poradí, jak se zdokonalit. V našem rozhovoru mi řekl třeba: proč, když najde houbu, zvedne hlavu a podívá se do koruny

  5. Logo epizody: Pastevní chov: naděje pro krávy, Zemi i jedlíky masa s Karlem Kalným z farmy Mitrovsky
    Pastevní chov: naděje pro krávy, Zemi i jedlíky masa s Karlem Kalným z farmy Mitrovsky
    5. 8. 2022

    Maso ze zvířat chovaných na pastvě je momentálně enviromentální nadějí planety, protože by mohlo aspoň zčásti nahradit neudržitelné průmyslové chovy. Zatímco v nich jsou krávy krmeny monokulturní kukuřicí a pšenicí, které nejsou přirozenou potravou býložravců, na pastvě zvířata přeměňují rozmanitý porost na důležité mikronutrienty. Následně hnojí krajinu a zpětně obohacují půdu. V ní se váže