Zpět

Meta podcast – Tomáš Sobel o trendech, specializaci, budování publika a monetizaci

Pro tvůrceZe světa podcastů

Dan Tržil

2. 3. 2020

V historicky prvním Meta-podcastu spolu mluví Dan Tržil a Tomáš Sobel. Tihle dva mezi sebou mají tisíce hodin strávených nad vším, co má cokoliv společného s podcasty. Dana můžete znát z podcastů Proti Proudu, Na vlně podnikání, ale i z Redbull nebo CzechCrunch podcastu. Tomáš je audiogeek a postprodukční-wizard, který stojí za Vaše jméno, vaše značka nebo podcastem Klekání.

V rozhovoru uslyšíte o trendech v podcastování, ať už o těch ve světě nebo v našich českých vodách. Co si kluci myslí o specializování se? Je dobré cílit na malé, ale zaujaté publikum nebo být megaloman? Pokud ještě neznáte, tak vám Dan s Tomášem představí filozofii Kevina Kellyho #1000truefans a taky uslyšíte několik nosných myšlenek v budování niche publika.

Jestli podcast chcete nebo děláte, věnujete dostatečnou pozornost postprodukci? Jedinečnost a nápaditost je měna podcastování při neustálém návalu nového obsahu.

Monetizace, víme, že nad ní přemýšlíte a tak sdílíme naše know-how. Probereme nejčastější cesty k tomu, jak monetizovat podcast. Jaká jsou čísla, kdy o ní má cenu přemýšlet? A proč se nevyplatí do podcastu jít s vidinou snadného zisku?

V rozhovoru se zaměříme i na formáty podcastu a cestu k neotřelému obsahu. Jak na podcast pro firmy a jak na sólo podcasty?

A pro ty z vás, co potřebují poradit s tím, jak se lépe vyjadřovat máme několik technik, cvičení a tipů – i kdybyste nechtěli podcastovat, tak stojí za to si je zkusit.