Zpět

Nejlepší podcasty pro učení cizích jazyků

Ze světa podcastů

Šárka Möllerová

28. 5. 2024

Podcasty pro všechny, kteří chtějí zdokonalit své jazykové dovednosti! V jednom z minulých článků jsme představili nejlepší podcasty pro učení angličtiny. Tentokrát se zaměříme na další populární jazyky. Ať už se učíte němčinu, španělštinu, francouzštinu nebo jiný jazyk, najdete zde podcasty pro každou úroveň. Pro pokročilé studenty se pak otevírá široká paleta podcastů určených pro rodilé mluvčí, které vám pomohou dosáhnout mistrovství v cizím jazyce. Připravte se na objevování nových slovíček, frází a kultur, které vás posunou na další úroveň.

Po článku o podcastech,díky kterým se můžete naučit a zdokonalit v angličtině, přichází tipy na podcasty, které vám pomůžou s výukou dalších jazyků.

Jak na výuku jazyků?

Jazyky do hloubky

Podcast, kterým vás bude provázet Lenka Málková, certifikovaná jazyková koučka, lektorka angličtiny a zakladatelka projektu Cesta k jazykům, je tu pro studenty i lektory cizích jazyků. Přináší inspiraci k tomu, jak přistupovat k učení jazyků z pohledu nastavení naší mysli a pomocí koučovacích témat a otázek pomáhá hledat správné odpovědi pro naše vnitřní bitvy, které dennodenně se svým já u učení jazyků vedeme.

Němčina

Tak trochen Němčina

Jestli se chcete zdokonalit v němčině, tak si určitě pusťte tenhle podcast. Aktuálně je tam přes 70 epizod a nové stále pravidelně vycházi. Některé díly jsou o gramatice, jiné plné příběhů v německém jazyce. Podcast má na webu taky super hodnocení. Nás zaujal díl o sportu a německé slovní zásobě .

Kika's German

Podcast vede online lektorka němčiny, která učí němčinu zábavně a efektivně a jejíma rukama prošlo stovky studentů z Čech i Slovenska. Kromě podcastu píše také blog, dělá sociální sítě a spravuje tým báječných lektorek. Od ledna 2024 vychází 1-2 epizody měsíčně. Za nás doporučujeme díl Jak na gramatiku v kontextu?, kde se ukazuje, jak propojit teorii s praxí. Jedna věc je se něco naučit a druhá věc je si toho všímat v kontextu a umět to pak sám vytvořit. A s tímhle vám může pomoci právě tahle epizoda.

Španělština

Španělština s Ter

Podcast, který tě naučí španělsky a zároveň tě naučí také milovat tuhle horkokrevnou kulturu. Vychází dvě epizody týdně. Jedna ti dá vědomosti v oblasti jazyka a ta druhá ti pomůže zmírnit kulturní šok, až do Španělska opravdu vyrazíš. Podcast má zatím přes 130 epizod. Za nás doporučujeme tu o Španělsky mluvících ženy, které jsou insprativní..

Onlinespanelsky.cz

Stačí jen pár lekcí a naučíte se plynně španělsky kdykoliv a kdekoliv. Od úplných začátečníků až po pokročilé - vyberte si tu svou lekci španělštiny. Podcast obsahuje jak lekce, tak minutové epizody s nějakou frází nebo jevem. Epizod je teď okolo 50. Kompletní podcast lekce španělstiny včetně namluvené slovní zásoby najdete na webu onlinespanelsky.cz.

Pak tu máme ještě jeden podcast pro studenty španělštiny Mluv s Carlosem. Což je podcast ve španělštině, kde se můžete učit a poslouchat nová slovíčka, výrazy a španělskou kulturu. Nám se líbí epizoda o Rozdílech mezi španělskými a českými domy.

Další jazyky

Francouzština s Teri

Podcastem provází Tereza Riou du Cosquer, která pochází z Brna a aktuálně žije v nádherném regionu Pays de la Loire, konkrétně v městečku Nantes. V popisu podcastu stojí: "Ráda bych pomáhala všem, kteří se chtějí naučit přízvuk jako rodilý mluvčí a chtějí se francouzštinu naučit tak, jak se jí reálně mluví ve Francii. " Nás zaujala epizoda O čem s Francouzi nikdy nemluvit?.

Cioè? Italština!

Moderní italština zábavně - to je heslo, kterým se už několik let autorka řídí. A taky skvěle vystihuje tento podcast. Pusťte si do uší vaši denní dávku italštiny kdykoliv a kdekoliv - třeba zrovna v letadle do Říma! Pro další tipy se podívejte na web na www.cioeitalstina.cz nebo na Instagram @cioeitalstina.

Podcast, který vás moc italských frází nenaučí, ale zato vás provede Itálií. Křížem krážem s Italským Snem. Tento podcast vypráví o autentickém životě jedné Češky žijící v Toscana a je jako dělaný především pro všechny milovníky Italské gastronomie, skvělého jídla, Dolce Vita Italiana a Made In Italy.

Jestli umíte anglicky, tak si určitě pusťte podcasty Duolinga, které jsou doplňkem k aplikaci na výuku jazyků Duolingo a zaměřují se na všechny výše zmíněné jazyky, stačí si vybrat a začít. Jestli anglicky moc neumíte, tak je to na čase změnit. Tady jsou naše tipy na podcasty,které vám s výukou angličtiny hravě pomůžou.