Zpět

Podcast Inspirace od Petra Ludwiga

Ze světa podcastů

Dan Tržil

27. 2. 2020

Podcast Inspirace od Petra Ludwiga

Podcast Inspirace je seriál krátkých článků od známých osobností české scény. V sérií se dozvíte jaké podcasty osobnosti poslouchají, proč je poslouchají, co je na podcastech zajímavé a o co vás mohou obohatit. V prvním díle máte možnost inspirovat se od Petra Ludwiga – českého konzultanta, podnikatele, spisovatele a tvůrce podcastů Deep Talks.

  1. The Daily od The New York Times – za mě jeden z nejlepších zpravodajských podcastů, pokud chce člověk sledovat dění ve světě. Většinou vezmou jedno konkrétní téma a rozeberou ho do hloubky. Během půl hodiny tak člověk vidí daleko větší komplexitu, než by získal pouze z článku nebo z novinového titulku.

  2. The Daily Show Podcast – Stand-up komik Trevor Noah glosuje nejnovější zprávy. Doporučuji sledovat současně s The Daily, kdyby člověk měl špatnou náladu ze zpráv, Trevor ho z toho zákonitě dostane. Měl jsem možnost na něm být naživo a je za mě jeden z top současných komiků.

  3. PsychCrunch – Oborový podcast o psychologii, snaží se o evidence-based přístup* a vyvracení populárně naučných mýtů. Doporučuji také odebírat jejich newsletter, je to nejlepší zdroj nových studií v oblasti psychologie.

  4. TED Radio Hour – podcast o lidech, kteří měli přednášku na konferenci TED a kombinují rozhovory s útržky jejich přednášky. Většinou je se v jednom díle objeví 4-5 hostů. Podcast je zajímavý hlavně tím, že TED talky spojuje do tematických celků a vybírá z nich hlavní myšlenky. Stává se tak shrnutím TEDx talků.

  5. All Ears English – tento podcast využívám zejména k učení angličtiny a zlepšení toho, abych zněl více jako native speaker. Podcast je ve formě krátkých dílů s americkým přízvukem, idiomy a vysvětlení kulturních specifik. Můžete tak nejen zlepšit svou mluvenou angličtinu, ale dozvědět se také o reáliích.

*EBP (evidence based practice) je vědomé, pozorné, jasné a uvážlivé použití současných nejlepších důkazů(fakt) při rozhodování

Kdo je Petr Ludwig

Český konzultant, podnikatel, spisovatel a tvůrce podcastů Deep Talks. Zaměřuje se na téma prokrastinace a kritického myšlení. Jeho kniha”Konec prokrastinace“ byla přeložena do 12ti jazyků. Petr vede vzdělávací společnost GrowJOB.