Zpět

Ponořte se do světa fantazie s těmito podcasty

Ze světa podcastů

Šárka Möllerová

1. 10. 2024

Ponořte se do světa fantazie s těmito podcasty, které vás zavedou do kouzelného světa Harryho Pottera, epických dobrodružství Pána prstenů, temných příběhů Zaklínače a do říše, kde draci vládnou obloze. Čekají vás magické zážitky, hluboké rozbory a fascinující příběhy, které nadchnou každého fanouška fantasy.

Meče • Mýty • Magie

Taková klasická Kápézetka pro všechny fanoušky fantasy. Autoři vychází z literárních děl od známých a slavných (Sapkowského Zaklínač, Hra o trůny, Pratchettova Zeměplocha, Conan nejen Howardův, Neil Gaiman) až po méně známé (Gemmel, Feist, Dragonlance, Eddings). Super nám přijde epizoda o Conanově světě R. E. Howarda, kde autoři rozebírají dílo a trpký osud spisovatele, který stvořil první fantasy svět.

Nahrávky ovčí babičky - Harry Potter, Zaklínač a seriály

Další podcast, který popisuje fantasy svět od různých autorů. Vychází jednou za čtrnáct dní a parta dobrých kamarádů se v něm neformálně baví o fantasy příbězích. Autoři se nejradši baví o příbězích Harryho Pottera, Zaklínače a hodnotí TV seriály. Podcastu vyšlo už víc než 130 epizod. Nám se moc líbí stá epizoda o autorech a jejich podcastu.

Nerdopolis

Tenhle podcast jede na vlnách nerdství. Pravidelně v nepravidelném rytmu přináší Libo-Wan Kenobi rozhovory s hosty nejen nad tématy, která hýbou světem geeků. Ve více než 230 epizodách na vás čekají všemožné rozbory a povídání nejen z fantasy světa. Nás zaujal díl s 50 zajímavostmi ze severských mýtů a legend, o kterých jste možná nevěděli.

Harry Potter

Neplecha ukončena

Asi nejznámější podcast o Harrym Potterovi nesmí u nás chybět. Podrobný průnik do světa čar a kouzel zprostředkovaný skrze mikrofon samozvaného Potterologa par excellence. Čtení knih o Harrym Potterovi kapitolu po kapitole s elektronickou tužkou za uchem. Rozbor všeho, co jste o brýlatém hrdinovi věděli i nevěděli. Podcast už vychází řadu let a má na svém kontě skoro 200 epizod. Nejnovější je epizoda o Astrologii.

Potterova hodinka

Další podcast na téma Harryho Pottera. "Harry Potter je naše láska. Navždycky. Tématický podcast Andromedy a Brumbáry pro přátele a podporovatele Harryho Pottera s filozoficko-právnicko-psychologicko-nelogickými úvahami, kterými si krátíme čekání na dopis z Bradavic." Zaujal nás díl Milé i nemilé postavy napříč knižní sérií.

Bradavický expres

Nastupovat! Bradavický expres právě odjíždí. Vydejte se na cestu světem Harryho Pottera, kde autor podrobně rozebírá všechny knihy, filmy, postavy, kouzla a mnoho dalšího. To vše a ještě více vás čeká každou neděli. Líbí se nám bonusová epizoda Duchové v Bradavicích.

Kocouři paní Figgové

Literární vědec David a zvukař a muzikant Dan rozebírají svoje oblíbené knížky o Harry Potterovi kapitolu po kapitole. Každý díl se věnuje jedné kapitole z vybrané knihy.

Pán prstenů

Toulky s Tolkienem

Pravidelné útěky do nestárnoucího příběhu Pána Prstenů. Kapitolu po kapitole autoři objevují legendární Tolkienův svět a detaily, které vám při čtení knih nebo sledování filmů mohly uniknout. Podcast poslední měsíce vychází dost nepravidelně, ale na nové díly se vyplatí počkat.

Tam a zase zpátky

Poslední dobou se dostává do popředí tenhle podcast. Podcast o díle J.R.R. Tolkiena. Pán prstenů, Hobit, Silmarillion, Nedokončené příběhy, Prsteny moci. Autoři řeší všechno optikou vášnivých čtenářů zdrojového materiálu. Moc se nám líbil díl O elfštině.

Draci

Fantasy Blödhren Podcast

Vítejte ve světě dračích jezdců. Zažijete s námi dobrodružství Eragona a Saphiry. Podcast sourozenců kteří se chtějí podělit o svou lásku k tomuto světu. První si poslechněte úvodní díl o Stínu strachu.

Eragon podcast | Fialový Drak

Navštiv svět Odkazu Dračích jezdců v doprovodu jednoho fantasy nerda, kde po boku Eragona a Safiry pěkně kapitolu po kapitole probíhá rozbor všeho co se v knihách může objevit. A protože knihy od Paoliniho jsou plné myšlenek o světě a lidech v něm, ani my se nevyhneme tomu, si v jednotlivých dílech trochu "zafilozofovat". Podcast je určený všem, kteří mají rádi dobrý příběh a na rozdíl od knih není určený pro děti. Doporučujeme netradiční epizodu o Dračí AI.

DRAKÁRYS

Vydej se do světa Písně ledu a ohně George Raymonda R. Martina. Autorky jsou fanynky seriálu, které se rozhodly poprvé přečíst všechny knihy. Půjdeš do toho s nimi? „Když chceš hrát hru o trůny, můžeš buď vyhrát, nebo zemřít. Jiná cesta není.“ První si poslechněte epizodu Kdo a proč napsal Píseň ledu a ohně.

Zaklínač

Bělovlasý podcast

Vrhneme se taky na podcasty, které jsou na téma Zaklínače. První tady máme ten od Terezy. "Vítám vás u Bělovlasého podcastu o knihách, hrách i seriálech ze světa zaklínače Geralta z Rivie. Je fuk, jestli jste to četli, hráli nebo viděli, nebo jestli vůbec netušíte. Všechno si řeknem, všechno proberem." Moc se nám líbí bonusová epizoda Geografie na Kontinentě.

Zaklínač Podcast

Další podcast o bělovlasém hrdinovi. "Vítejte na Kontinentu! Pojďme si společně užít epický příběh bělovlasého koumáka, hrdiny bez bázně a hany, jedinečného Geralta z Rivie!" V téhle epizodě je krásně zrekapitulovano vše z přechodzích 20 epizod.

Zaklínač - Cesta, z níž není návratu

Na začátku byl autor, ten autor byl Sapkowski a nadělil nám jednu z nejcharismatičtějších postav v dějinách všehomíra - Geralta z Rivie. "Vydejme se společně na cestu plnou příšer, monster a magie, prozkoumejme kontinent, ve kterém nejen člověk člověku, ale i člověk Zaklínači je vlkem. Knihy o Zaklínači budeme rozebírat kapitolu po kapitole a pěkně dopodrobna, tudíž je podcast vhodný pro všeliké posluchačstvo: čtenáře knih, diváky seriálů, hráče deskovek či PC her i pro ty Zaklínačem dosud nepolíbené." Super díl nám přijde s Karetní hrou gwint, kde se sešli podcast Zaklínač, Potterova hodinka a Nerdopolis.

Bonus

Hrdinská hodinka - Dračí doupě 2

Na závěr pro vás máme speciální podcast pro všechny milovníky hry Dračí doupě. V tomhle podcastu totiž parta kamarádů tuhle hru hraje a natočili o tom už víc než 150 epizod.