Zpět

TOP 10 sportovních podcastů, které musíte znát!

Ze světa podcastů

Šárka Möllerová

23. 4. 2024

Podcasty pro všechny, které baví sport! Ať už jeho provozování nebo jen koukání na něj v telce. Od hlubších pohledů na strategie a taktiky až po osobní příběhy sportovců. Tyhle podcasty nabízejí zábavný a poučný pohled na svět sportu. My jsme jich pro vás vybrali 10 nejposlouchanějších, které se zabývají jak sportem obecně, tak fotbalem, během a spoustou dalšího.

Bez frází

Sportovec se ptá sportovce, osobnost osobnosti. Karel Nocar, někdejší tahoun házenkářského nároďáku, si povídá s těmi, kteří stejně jako on sdíleli svůj příběh v rámci projektu Bez frází. Na pohodu a zároveň do hloubky. Tady žádné "tak určitě" neuslyšíte, tohle jsou rozhovory které jdou k podstatě. Podcast má něco okolo 150 epizod, kolem podcastu také vzniklo několik knih. Doporučujeme i jejich filmy se sportovní tématikou, vše na bezfrází.cz

Kromě podcastu Bez frází+ stojí za poslech taky Forum Bez frází a Forum Bez frází Barbory Černoškové, kde se víc věnují životu sportovců obecně.

Vlastním tempem

Podcast pro všechny sportovce, kteří žijí ve svém rytmu. Moderují Přemek Vida a Ivana Kopková. Nás zaujala epizoda o letectví s Petrem Kopfsteinem: V letectví se nespěchá. nebo ta s Evou Adamczykovou Naši mě vychovali v tom, že pokud něco chci, musím se o to snažit. .

Fotbalové podcasty

Češi jako národ milovníků fotbalu produkují taky hodně podcastů o všem, co se týký fotbalu. Tyhle podcasty nás a vás baví ale nejvíc.

Kudy běží zajíc

Podcast nejenom na fotbalová témata s velkou řadou vlivných hostů. Kudy běží zajíc je jeden z nejposlouchanějších českých podcastů. Ondřej Novotný a Jan Podroužek si do něj od covidových let zvou fotbalové experty. Obsahem je kromě probírání aktuálního fotbalového dění také charitativní tiket kurzového sázení na platformě Tipsport či udělení ocenění Zajíc. Velkou komunitu má tenhle podcast na herohero.

Za čarou

Od fanoušků pro fanoušky, o fanoušcích! Dekret a Vlajkonoš diskutují témata o dění na fotbalových stadionech i mimo ně. Zajímavá je epizoda Jak chutná zásah PČR na fotbale i mimo něj? Víkend na mostě Legií napověděl. I tenhle podcast má herohero plné bonusových epizod.

Nosiči vody

Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, výkony, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí. Tenhle podcast vychází každé úterý. Jeho součástí je taky speciální série Nosiči ledu, která se zaměřuje na hoke,j a to k příležitosti letošního mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě. Za nás určitě stojí za to první epizoda: Nosiči ledu 1: Zlatá Praha 1985. Vzpomínky Jiřího Hrdiny

První dotek Zdeňka Folprechta

Aktuální fotbalová témata z domácí i zahraniční scény probírá bývalý ligový hráč Zdeněk Folprecht, který v dresu Sparty Praha vybojoval titul a se Slovanem Liberec si zahrál Evropskou ligu. Užijte si unikátní fotbalovou sportovní talkshow. Pořad také můžete poslouchat na webu iRozhlasu. Nás zaujalo že poprvé s podcastem Zdeněk vyjel do terénu, kde vyzpovídal posluchače. Liberec zažil První dotek Zdeňka Folprechta. Užijte si fotbalovou talkshow z terénu

Radiožurnál Sport

Svůj podcast má i interentové rádio Radiožurnál Sport, které můžete poslouchat přes mobil nebo počítač. Z vysílání se dělají podcasty třeba se známýmí osobnostmi z oblasti sportu v epizodách Příběhy sportovců, kde nás zaujala ta s Romanem Šebrle o závěru jeho velkolepé kariéry. Pak také pravidelné epizody Kilometry Jiřího Ježka, kde si s hosty povídá o cyklistice a běhání a pravidelný seriál o mistrovstvích světa.

ČT sport podcasty

Hodně různorodých podcastů přináší také web ctsport.cz. Vedle pravidelného fotbalového také biatlonový, hokejový i cyklistický. V poslední době se věnují hodně hokeji kvůli blížícímu se MS. A to prostřednictvím podcastu Hokej bez červené s šéfkomentátorem ČT sport Robertem Zárubou, který v jednom z dílů rozebírá zkoumání vyšších trestů nebo vysoký počet gólů v závěrečných minutách zápasů.

Sto tisíc mil - běžecký podcast

Podcast pro všechny běžce. Podcastů o běhání není nikdy dost. Sto tisíc mil je další z těch, které se snaží nasypat běžcům do uší dávku motivace, seznamit je s neuvěřitelnými příběhy úspěšných běžců a přinést jim řadu tipů a triků, jak běhat lépe, rychleji a hlavně s radostí. Podcast má taky několik dílů speciálu Dva a půl běžce. V jednom z ních řeší přípravu na pražský maraton.

Livesport Daily

První denní sportovní podcast v Česku. Expresní formát, netradiční témata, exkluzivní hosté. Každodenní porce sportovních informací pro ty, kterým jen výsledky nestačí.