Třetinu výplaty dáme za jídlo a odbýváme obědy, říká průzkum

před 6 měsíci

16 min

Třetinu výplaty dáme za jídlo a odbýváme obědy, říká průzkum



Popis epizody

Jaké jsou stravovací návyky Čechů? Jak ukazuje průzkum Barometr Food, až 46 % zaměstnanců obědvá méně než 20 minut a třetina domácností utrácí až 30 % příjmů za jídlo. Aneta Martišková, členka vedení Edenredu, v rozhovoru přiblížila výsledky průzkumu a analyzovala, jak inflace a měnící se preference ovlivňují stravování v Česku. Celý rozhovor si můžete poslechnout jako video nebo podcast: Jaký je rozdíl v obědových zvyklostech mezi Prahou a regiony? Proč se generace Z odklání od konzumace zeleniny, i když preferuje zdravý životní styl? Jak reagují české restaurace na trend udržitelnosti a minimalizace plýtvání? Jak se mění preference Čechů pro domácí stravování kvůli rostoucím cenám? Jaké jsou specifické české stravovací zvyklosti v porovnání s jinými evropskými zeměmi?

Hodnocení epizody

Další epizody